
Indiferent dacă faceți grătar sau prăjiți carnea, vă doriți să iasă fragedă și delicioasă. Dar nu e întotdeauna așa. Iată două trucuri pentru frăgezirea cărnii cu bicarbonat de sodiu, de care este posib...
Să folosești bicarbonat de sodiu pentru a fragezi carnea poate că sună ciudat. Dar bicarbonatul de sodiu alcalinizează suprafața cărnii, ceea ce face mai dificilă legarea proteinelor și, prin urmare, menține carnea mai fragedă când este gătită. Practic, sunt două moduri de a folosi bicarbonatul de sodiu, în funcție de cât de mare este bucata de carne pe care vrei să o frăgezești.
Cum frăgezești o bucată mare de carne
Iată ce trebuie să faceți cu o bucată mare de carne:
- Frecați carnea cu bicarbonat de sodiu.
- Lăsați halca să se „odihnească” la frigider timp de 3 până la 5 ore.
- Clătiți bine carnea pentru a îndepărta tot bicarbonatul de sodiu.
- Gătiți după cum vreți, pentru că la final veți mușca dintr-o bucată de carne foarte fragedă!
Cum frăgezești felii sau bucăți mici de carne
- Se dizolvă bicarbonatul de sodiu în apă (pentru fiecare 350 de grame uncii de carne, utilizați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană de apă).
- Înmuiați carnea în soluție timp de cel puțin 15 minute.
- Îndepărtați și clătiți.
- Gătiți după poftă.
Această ultimă tehnică funcționează deosebit de bine cu bucăți de carne mai mici, deoarece bicarbonatul de sodiu are o suprafață mare de pătruns la bucăți mai mari. O puteți folosi cu pui, porc și carne de vită.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-