5 motive pentru care nu ar trebui să te epilezi
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Nu mulți știu că fisticul este sâmburele unui fruct dintr-un copac cu același nume. Fisticul oferă beneficii celor care suferă de diabet și hipertensiune.
Consumat în cantități moderate, fisticul ne ajută să rămânem sănătoși. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune, pe rețelele sociale, că fisticul este sâmburele unui fruct.
”Știați că fisticul provine dintr-un fruct? Mai exact, este sâmburele unui fruct, numit asemenea copacului în care crește, fistic. Fisticul este o sursă bogată de proteine, fibre, vitamine și minerale. El susține organismul pe parcursul curelor de slăbire, oferă protecție împotriva dezvoltării diabetului și a hipertensiunii arteriale și îmbunătățește procesul de digestie”, scrie Dan Vodnar pe Facebook.
Fisticul aduce numeroase beneficii, dacă nu exagerăm cu cantitatea pe care o mâncă. Beneficiile pentru sănătate includ menținerea nivelurilor sănătoase de colesterol, promovarea sănătății inimii, ba chiar și promovarea funcției sexuale sănătoase. Cel mai bine e să fie consumat crud sau prăjit fără sare.
Iată care sunt cele mai importante beneficii ale sale.
* colesterol și sănătatea inimii - fisticul are capacitatea de a reduce colesterolul. De exemplu, într-un studiu cercetătorii au analizat 28 de adulți ale căror niveluri de colesterol LDL le depășeau pe cele considerate normale, dar altfel erau relativ sănătoși. Subiecții care au consumat fistic de două ori pe zi și-au redus nivelul LDL până la sfârșitul studiului. Studiul de mai sus indică și faptul că fisticul, deoarece reduce colesterolul rău LDL - un factor imens de risc pentru bolile coronariene – este bun și pentru sănătatea inimii.
* controlul greutății - fisticul este o alegere excelentă în gustări atunci când încercați să ajungeți și să vă mențineți o greutate sănătoasă. Grăsimile sănătoase, fibrele și proteinele nutritive din fistic vă fac să vă simțiți plin, între mese. Atenție, însă, are 562 de calorii la 100 de grame, așa că nu e bine să mâncăm mai mult de 30 de grame pe zi!
* sănătatea ochilor - fisticul promovează sănătatea ochilor întrucât conține luteină (un carotenoid esențial pentru ochi) și zeaxantină (unul dintre cele doi carotenoizi xantofili primari conținuți de retina oculară). Aceste două componente, cunoscute sub numele de carotenoizi, sunt singurele două găsite în retină și cristalinul ochiului. Acestea pot ajuta la prevenirea degenerescenței maculare legate de vârstă, precum și a cataractei (link direct studiu).
* complicații ale diabetului - fisticul este util și în tratarea complicațiilor diabetului. Un studiu din 2015 a examinat efectele fisticului asupra profilului lipidelor / lipoproteinelor, controlului glicemiei, markerilor inflamației și circulației adulților cu diabet de tip 2. Cercetătorii au constatat că, deși fisticul nu pare să aibă un efect asupra nivelului de glucoză, are un efect pozitiv asupra nivelului colesterolului și al trigliceridelor.
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.