
Beneficiile usturoiului sunt nenumărate. Asociat cu uleiul de măsline, efectele sale sunt multiplicate și ambele constituie un remediu eficient împotriva mai multor...
Renumit pentru beneficiile sale culinare datorită aromei sale unice, usturoiul este, de asemenea, cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate.
Datorită compușilor săi, cum ar fi alicina, disulfura de dialil și s-alil cisteină, usturoiul are efecte incredibile în organism. Un studiu a arătat că s-alil cisteina ar putea reduce stresul oxidativ sau neuroinflamarea.
Se știe că hipertensiunea arterială constituie unul dintre factorii care favorizează bolile cardiovasculare. În acest context, un studiu a arătat că pudra de usturoi are o acțiune cardioprotectoare.
Usturoiul ar scădea colesterolul
Există o meta-analiză care spune acest lucru. Suplimentele cu usturoi ar putea avea un rol notabil în tratarea colesterolului ridicat.
Dar uleiul de măsline?
Cel mai dominant acid gras din uleiul de măsline este o grăsime mononesaturată numită acid oleic. Acesta din urmă reduce, conform unui studiu, inflamația. În plus, se spune că uleiul de măsline are activitate antioxidantă pentru combaterea radicalilor liberi.
Cum se pregătește rețeta
- un cățel de usturoi
- ¼ cană ulei de măsline extravirgin
Curăță cățelul de usturoi, apoi feliază-l. Într-o tigaie medie pune cățelul de usturoi tocat și uleiul de măsline. Încălzește-l ușor, fără să-l arzi. Pune totul într-un borcan de sticlă etanș, apoi lasă borcanul nedesfăcut până a doua zi.
Consumă acest amestec zilnic, dimineața.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-