6 alimente banale care pot preveni cancerul

Substanțele fitochimice din alimentele vegetale pot ajuta la prevenirea bolilor precum cancerul. Acestea reduc inflamația, previn deteriorarea ADN-ului.
Iată câteva alimente care pot preveni cancerul:
* spanacul - plin de nutrienți care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina K care ajută la coagularea sângelui, carotenoizi care sunt antioxidanți ce pot ajuta la combaterea cancerului, folat, care ajută la formarea și repararea ADN-ului, glicoglicerolipidele, care pot fi deosebit de benefice împotriva cancerului de prostată, de sân și de stomac.
* sfecla - pigmentul roșu din sfeclă provine din betacianina - fitochimic care ar putea proteja împotriva dezvoltării celulelor canceroase. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamației care poate duce la cancer. Sfecla conține, de asemenea, 4 grame de fibre per cană, ceea ce vă poate ajuta să vă reduceți riscul de cancer. Sfecla poate fi gătită și savurată într-o varietate de moduri, inclusiv aburită, murată, prăjită, fiartă sau crudă.
* conopida - a fost bine studiată pentru potențialul său de combatere a cancerului. Conopida conține următorii compuși benefici: Indol-3 carbinol, care reduce cancerele sensibile la hormoni; sulforafan, care dezactivează compușii care cauzează cancer; fibre, care ajută la prevenirea cancerului.
* turmeric - este un condiment indian folosit adesea în mâncărurile cu curry. Culoarea galben strălucitor a curcumei provine din curcumină, care este un antioxidant puternic. Peste 5.000 de articole au fost publicate în reviste medicale despre curcuma. S-a demonstrat că curcumina ucide celulele tumorale într-o varietate de moduri. Majoritatea substanțelor care previn cancerul fie împiedică formarea cancerului, fie împiedică răspândirea acestuia. Curcuma face pe amândouă.
* ceapa aparține familiei de legume Allium, care include și usturoiul și prazul. Allium împreună cu legumele crucifere sunt printre cele mai bune două familii de legume care luptă împotriva cancerului. Dioxina este un tip de toxină care cauzează cancer care se găsește în fumul de țigară, gazele de eșapament, carnea gătită, peștele și lactatele. O lingură de ceapă roșie crudă conține fitonutrienți despre care s-a demonstrat că reduc toxicitatea dioxinei la jumătate.
* fructele de pădure - sunt în mod natural dulci, dar sărace în zahăr. Fructele de pădure conțin o mulțime de substanțe fitochimice diferite care vă pot ajuta să vă protejați corpul de deteriorarea celulelor care duce la cancer. Fructele de pădure sunt o modalitate delicioasă de a adăuga substanțe fitochimice în dieta ta. Unele dintre substanțele fitochimice care se găsesc în fructe de pădure sunt: antocianine (se găsesc în fructele de pădure albastre și violete), care sunt substanțe fitochimice care ajută la reducerea inflamației și vă protejează creierul; acid elagic, care are proprietăți antitumorale și ajută la neutralizarea substanțelor care provoacă cancer; pterostilben, care este un antioxidant puternic și ajută la reducerea inflamației, arată medicinenet.com.
-
-
Patru alimente delicioase care îți protejează creierul13.10.2025, 15:34
-
Testul banal din analizele de rutină care îți poate salva ficatul13.10.2025, 13:41
-
-
Soluții rapide de reabilitare totală cu 4 sau 6 implanturi13.10.2025, 10:40
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.