6 alimente care-ți fac pielea mai tânără. Anti-îmbătrânire și anti-rid

piele_fata_77488900 Îngrijirea pielii nu trebuie să fie costisitoare

Aceste super-alimente sunt extrem de bune pentru pielea ta pentru că ele conțin substanțe nutritive anti-îmbătrânire și anti-rid, care protejează pielea de daune și o mențin tânără. Iată cât de des...

Pielea poate fi făcută să arate mai tânără cu ajutorul următoarelor alimente: 

1) Ardei gras și broccoli

Vitamina C crește producția de colagen, elementul constitutiv al pielii. Cu alte cuvinte, mai puține riduri în jurul ochilor și gurii. Porția zilnică trebuie să fie de o cană de ardei și broccoli proaspătă sau fiartă

2) Somon sălbatic

Acizii grași omega-3 ajută pielea să păstreze umezeala, făcându-o moale și suplă. Ingredientul hrănitor menține, de asemenea, uleiurile naturale ale scalpului. Porția se somon trebuie să aibă circa 150 de grame și e necesar să mănânci pește de 2-3 ori pe săptămână

3) Mure și zmeură

Acidul ellagic protejează împotriva razelor UV și are efecte anti-rid. Porția zilnică e de o jumătate de cană de mure și zmeură proaspete sau congelate.

4) Roșii

Licopenul din roșii poate ajuta la prevenirea daunelor provocate de soare. Antioxidantul puternic funcționează cel mai bine atunci când este gătit, în sos au supă de roșii. Mărimea porției: un castron de supă sau 4 felii de roșii, de 4-5 ori pe săptămână.

5) Ciocolata neagră

Flavonolii de cacao îmbunătățesc circulația și fluxul de sânge la nivelul scalpului, oferind substanțe nutritive care pot ajuta la menținerea acestuia și a părului sănătos. Ciocolata neagră are cel puțin 75% cacao. Mărimea porției: 30 de grame sau 150 de calorii pe zi

6) Morcovi, dovleac, mango sau cartofi dulci

Beta-carotenul din morcovi, mango, dovleac sau cartofii dulci distruge radicalii liberi, prevenind deteriorarea celulelor pielii. Organismul transformă betacarotenul în vitamina A, care combate semnele îmbătrânirii. Porția zilnică: un morcov au un mango sau un cartof dulce mediu sau o cană de dovleac ras în salate ori gătit. Dovleacul și morcovul pot fi gătite, pentru că absorbția beta-carotenului e mai ușoară așa. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250