Cafeaua, sănătate într-o ceașcă. Beneficii pentru organism
O revizuire a mai multor studii pledează pentru efectele pozitive ale consumului de cafea asupra organismului uman.
Consumul de cafea este asociat cu un risc mult mai scăzut de apariție a bolilor de inimă și de cancer, dar și asociat cu o rată mai scăzută de dezvoltare a afecțiunilor Alzheimer și Parkinson. Pe baza revizuirii studiilor despre cafea, lucrare publicată în British Medical Journal, care a analizat mai mult de 220 de studii, cea mai bună „doză” este între două și cinci căni pe zi.
Mai mult de cinci căni de cafea pe zi reduc beneficiile cafelei, potrivit sciencefocus.com.
-
-
-
-
Boala de reflux gastroesofagian crește riscul problemelor cardiace acute01.11.2025, 15:54
-
Alimentele care îți distrug creierul01.11.2025, 14:39
Pune o lumânare în congelator. Motivul e genial!
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
