Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Servită cu brânză, smântână sau sarmale, mămăliga este nelipsită de pe mesele românilor.
În ediția din data de 2 februarie a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, specialistul în nutriție Iuliana Dabija a vorbit despre beneficiile mălaiului pentru sănătate. Servită cu brânză, smântână, tochituri sau sarmale, mămăliga este nelipsită de pe mesele românilor.
„Mămăliga este un aliment foarte bun, însă e o confuzie mică, pentru că mulți se gândesc că are puține calorii, dar nu e chiar așa. (...) Mămăliga mai moale e și cea mai procesată. E o chestie de gusturi. (...) Fibrele alimentare din mămăligă sunt bune pentru digestie. Putem să o combinăm cu legume, ciuperci, fasole”, a spus Iuliana Dabija.
VEZI ȘI: Cel mai bun pește, făcut la cuptor, cu legume și măsline. ”Extraordinar!”
În ediția din 31 ianuarie 2022 a emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani”, medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat cum ne putem lua necesarul de vitamine și minerale din alimente. O alimentație echilibrată și variată ne poate asigura acest necesar.
„Vitaminele sunt hidrosolubile și liposolubile. Care este diferența? Cele liposolubile, A, D, K, pot fi depozitate în organism. Și după două sau trei luni pot fi folosite. Cele hidrosolubile se elimină zilnic prin urină și nu pot fi depozitate. Prin urmare, în fiecare zi, noi trebuie să luăm vitamina C. De unde? Nu din pastile. Avem legume! De exemplu, luăm 95 de grame de vitamina C dintr-un ardei roșu pe care îl putem mânca de dimineață - doza de vitamina C pentru un bărbat. O portocală ne aduce doza pentru o femeie. Vitamina C reface și alți antioxidanți, de aceea este importantă”, a spus Anca Hâncu. De asemenea, potrivit specialistului, vitamina C elimină radicalii liberi, stimulează imunitatea, are rol în absorbția colagenului.
„Vitamina A se găsește în surse vegetale și animale. Are rol în vedere, în imunitate și creșterea celulară. Sursele sunt morcovii, caisele, mango, spanacul”, a zis specialistul.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.