Cel mai bun pește, făcut la cuptor, cu legume și măsline. ”Extraordinar!”
Consumul de pește este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea generală.
Toate soiurile sunt pline de nutrienți importanți și se potrivesc în majoritatea stilurilor de viață sănătoase.
Profesorul universitar Bogdan Teodorescu a vorbit, într-un interviu acordat DCNews, despre calcan. „Dacă mi-ar trece ceva acum prin minte, este un pește pe care îl recomand tuturor celor care mănâncă în România, respectiv calcanul românesc. Este un pește absolut unic, pe care nu îl găsești în afara perimetrului Mării Negre. Calcanul românesc, făcut la cuptor, cu legume și măsline, este chiar un absolut extraordinar", a spus Bogdan Teodorescu.
„Un al doilea tip de pește pe care l-am recomandat întotdeauna și prietenilor de afară sunt cei 2-3 pești răpitori făcuți în mălai, respectiv carasul prăjit în mălai și chefalul prăjit în mălai. Senzaționali! De asemenea, bibanul de Marea Neagră, făcut pe plită, este extraordinar”, a mai spus acesta.
Citește pe DC Medical: Nutriționistul Anca Hâncu: Ardeiul roșu, doza perfectă de vitamina C pentru un bărbat. Pentru o femeie este diferit
În ediția din 31 ianuarie 2022 a emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani”, medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat cum ne putem lua necesarul de vitamine și minerale din alimente. O alimentație echilibrată și variată ne poate asigura acest necesar.
„Vitaminele sunt hidrosolubile și liposolubile. Care este diferența? Cele liposolubile, A, D, K, pot fi depozitate în organism. Și după două sau trei luni pot fi folosite. Cele hidrosolubile se elimină zilnic prin urină și nu pot fi depozitate. Prin urmare, în fiecare zi, noi trebuie să luăm vitamina C. De unde? Nu din pastile. Avem legume! De exemplu, luăm 95 de grame de vitamina C dintr-un ardei roșu pe care îl putem mânca de dimineață - doza de vitamina C pentru un bărbat. O portocală ne aduce doza pentru o femeie. Vitamina C reface și alți antioxidanți, de aceea este importantă”, a spus Anca Hâncu. De asemenea, potrivit specialistului, vitamina C elimină radicalii liberi, stimulează imunitatea, are rol în absorbția colagenului.
„Vitamina A se găsește în surse vegetale și animale. Are rol în vedere, în imunitate și creșterea celulară. Sursele sunt morcovii, caisele, mango, spanacul”, a zis specialistul.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
