Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, explică, într-o postare pe Facebook, de ce miroase conopida când este...
În cadrul proiectului Știință cu sare și piper, creat de Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, specialistul explică de ce miroase conopida când este gătită.
”Dacă îți place să gătești mâncăruri cu conopidă, te împaci cu un gând: în bucătăria ta va pluti mirosul specific al acestei legume gătite. Inevitabil! Dar de ce miroase conopida când o gătim? Profilul aromat al conopidei crude este determinat în principal de prezența glucozinolaților, compuși care conțin sulf și care conferă conopidei un miros specific de ceapă și varză gătită. Conopida conține mulți compuși de aromă cu caracter hidrofil. După cum sugerează și numele, moleculele hidrofile au o afinitate pentru moleculele de apă și, prin urmare, sunt atrase de lichide. Ei bine, când fierbem conopida, compușii de aromă cu carcater hidrofil trec în apa fiartă, iar acești compuși nu rămân doar în apa fiartă, ci se evaporă, astfel încât bucătăria ajunge să miroasă a conopidă”, detaliază acesta pe Facebook.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!