Dr. Mencinicopschi: Cum alegi murăturile ca să aibă multă vitamina C

castravete_castraveti_murati_muraturi_25493900 Castravetele e bogat în nutrienți și antioxidanți. Foto: Pixabay

Cunoscutul nutriționist Gheorghe Mencinicopschi spune că nu toate murăturile sunt sănătoase și doar dacă sunt făcute într-un anume fel au mai multă vitamina...

Gh. Mencinicopschi spune că murăturile sănătoase sunt legumele și fructele conservate în saramură!

„Un aliment foarte valoros este reprezentat de murături. Dar astăzi este o mare confuzie. Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii conservați în oțet.

Murăturile sunt legumele și fructele puse la murat în saramură, unde are loc un proces natural de fermentare.

Astfel, legumele și fructele murate se îmbogățesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă!

Pe de altă parte, murăturile fermentate au foarte multă vitamina C.

În plus, varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”, a spus prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, la romaniatv.net.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare