Mihaela Bilic desființează avocado: Am ajuns să mâncăm mai mult avocado. Ne culcăm și ne trezim cu avocado! Copiii noștri mănâncă mai des avocado și fructul pasiunii, decât pere, gutui, vișine

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spulberă avocado. "Ne culcăm și ne trezim cu avocado. Nu este ok! Copiii noștri au ajuns să mănânce mai des avocado, fructul pasiunii, ananas și goji, decât pere, gutui,...
În ultimii ani, în societatea contemporană, observăm o creștere alarmantă a intoleranțelor alimentare și tot mai mulți oameni se confruntă cu dificultăți în a tolera anumite alimente obișnuite.
Tot mai mulți oameni dezvoltă intoleranțe la factori ambientali, precum poluarea aerului sau expunerea la substanțe chimice, chiar și intoleranța la diverși compuși alimentari, de la lactoză, gluten, fructoză, semnalând nevoia unei abordări mai responsabile față de mediul înconjurător.
Creșterea semnificativă a intoleranțelor subliniază importanța educației în domeniul sănătății, în scopul informării corecte a indivizilor despre factorii de risc și opțiunile de gestionare a acestor condiții.
O intoleranță alimentară însemna incapacitatea organismului de a digera corect un aliment, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că multitudinea acetor intoleranțe este cauzată de părinții care au uitat să-i hrănească pe copii cu produse românești sau cu produse naturale.
În ceea ce privește avocado, Mihaela Bilic condamnă consumul lui. Sigur, avocado este bogat în grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale esențiale, este cunoscut pentru conținutul său ridicat de acizi grași mononesaturați și pentru contribuția sa la menținerea sănătății inimii și a sistemului vascular. Cu toate acestea, Mihaela Bilic afirmă răspicat că "nu este ok ca noi, românii, să ne culcăm și ne trezim cu avocado".
"Au ajuns să mănânce mai mult avocado", subliniază Mihaela Bilic, care a explicat că ne naștem cu un bagaj enzimatic specific pământului pe care am crescut, iar faptul că mâncăm mai multe produse provenite din alte țări ne dăunează.
Potrivit medicului nutriționist, în ziua de azi, copiii au ajuns să mănânce mai mult avocado, ananas și goji, în loc de pere, gutui sau cireșe, iar acest lucru se resimte și crește numărul de persoane intolerante.
"Identitatea genetică merge mână în mână cu identitatea alimentară. Spațiul alocat în supermarket produselor pentru diferitele intoleranțe alimentare a crescut alarmant. Oare am devenit cu toții intoleranți la mâncare sau e doar o chestiune de modă și marketing?", subliniază Mihaela Bilic.
Foto: Freepik @pvproductions
Mai mult, nutriționista afirmă că: "avocado a fost o făcătură la nivel de marketing și la nivel de industrie alimentară pentru a crește profitul și comerțul din țările care produceau avocado. Avocado este sănătos pentru oamenii din America de Sud, dar noi nu avem nevoie de avocado în fiecare zi. Poate și el să facă parte dintr-o dietă diversificată, dar nu ne culcăm și ne trezim cu avocado. Nu este ok, mai ales pentru că grăsimi , iar un avocado are 350 calorii!".
"Copiii noștri au ajuns să mănânce mai des avocado, fructul pasiunii, ananas și goji, decât pere, gutui, vișine sau merișoare. Ne e lene să alegem oasele din guvizii de Marea Neagră, așa că mâncăm somon și doradă din alte mări"
"Spre deosebire de alergiile alimentare care sunt grave, intoleranțele sunt mai degrabă o incapacitate a sistemului digestiv de a interacționa cu anumite produse. Simptomele sunt variate, de la inflamație cronică și disconfort abdominal, până la migrene și hipertensiune.
Pentru lumea medicală un lucru este cert: creșterea spectaculoasă a numărului de persoane cu intoleranțe alimentare are legătură cu schimbarea obiceiurilor alimentare, asta pe lângă factorii de mediu. Ne naștem cu un anumit bagaj enzimatic, specific pământului pe care am crescut și din care s-au hrănit strămoșii noștri.
A fost nevoie de multe generații până când această identitate genetică și alimentară să fie stabilite. Introducerea în alimentație a unor produse pe care nimeni înaintea noastră nu le-a consumat, a dus la apariția acestor probleme de intoleranță.
Copiii noștri au ajuns să mănânce mai des avocado, fructul pasiunii, ananas și goji, decât pere, gutui, vișine sau merișoare. Ne e lene să alegem oasele din guvizii de Marea Neagră, așa că mâncăm somon și doradă din alte mări. Nici produsele lactate pe care le consumăm nu mai sunt made in Romania, câtă vreme preferăm laptele din Alpi pentru că e bio.
Înainte să ne plângem de atâtea intoleranțe alimentare, sfatul meu ar fi să reîncepem să mâncăm românește. Pentru că arborele nostru genetic crește sănătos și se hrănește doar din pământ românesc", a spus Mihaela Bilic.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
De ce să pui o picătură de ulei de măsline pe oalele de inox, aragaz și hotă. Te vei îndrăgosti de acest truc!
Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
De ce ne năpădesc gândurile înainte de a adormi. Trucul simplu care ne curăță mintea
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Cum să elimini firele de păr rămase pe haine după spălare. Trucul care salvează hainele și mașina de spălat
Hainele tale ies mereu pline de păr după spălare? Iată trucul genial pe care puțini îl știu și care îți va schimba complet rutina.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!