De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Se spune despre păstârnac că este afrodisiac, dar rădăcinoasă are alte 4 beneficii pentru sănătate mult mai importante, care sunt dovedite științific. Iată care sunt acestea:...
Păstârnacul (Pastinaca sativa) este o legumă rădăcinoasă folosită pe scară largă în lume. Este rudă apropiată cu morcovul și pătrunjelul, despre care se crede că ar avea calități de afrodisiac.
Potrivit Departamentului american de Agrcultură (USDA, link direct sursa informației), păstârnacul conține niveluri ridicate de minerale precum calciu, potasiu, mangan, magneziu, fosfor, zinc și fier, pe lângă o gamă impresionantă de vitamine, inclusiv acid folic, tiamină, acid pantotenic, vitamina B6, C, E și K. În plus, are niveluri ridicate de fibre, apă, proteine și antioxidanți poliacetilenici, cum ar fi falcarinol, falcarindiol, panaxadiol și metil-falcarindiol și un conținut scăzut de carbohidrați, sodiu și calorii.
Dar iată ce beneficii pentru sănătate aduce păstârnacul:
Păstârnacul conține un nivel ridicat de potasiu, care poate acționa ca un vasodilatator, precum și poate reduce tensiunea arterială și stresul asupra inimii. Totodată, nivelurile ridicate de acid folic din această legumă rădăcinoasă pot reduce, de asemenea, nivelurile de homocisteină din sânge, care sunt în general asociate cu riscuri mai mari de boli de inimă. Fibrele solubile din păstârnac accelerează digestia, ajută la dietă și slăbire (inhibă eliberarea de grelină, care este un hormon al „foamei”), ceea ce chiar ajută la reducerea nivelului de colesterol (link direct studiu). Astfel, aceste legume rădăcinoase pot ajuta la prevenirea accidentului vascular cerebral, aterosclerozei și a altor probleme coronariene.
Păstârnacul este bogat în folați (vitamina B9 sau acid folic). Conform CDC, folații sunt adesea asociați cu reducerea riscului de apariție a malformațiilor congenitale ale tubului neural, inclusiv despicătură de palat, spina bifida și leziuni cerebrale la sugari (link direct sursa informației). Folații ajută, totodată, la optimizarea proceselor metabolice legate de producerea de energie și sistemul nervos, și le ajută pe proaspetele mămici să facă față depresiei postpartum.
Păstârnacul conține o mulțime de antioxidanți, vitamine și compuși organici care pot îmbunătăți imunitatea prin protejarea organismului de invadatorii străini, precum și de subprodușii toxici din propriul nostru metabolism celular. Vitaminele C (link direct studiu) și E din păstârnac pot acționa ca antioxidanți în organism și pot elimina sau neutraliza radicalii liberi nocivi, oferind ameliorarea stresului oxidativ.
Un studiu (link direct studiu) publicat în jurnalul de cercetare Scientific Reports sugerează că acidul ascorbic, care se găsește și în păstârnac, este renumit pentru a preveni diverse probleme oculare, inclusiv degenerescența maculară legată de vârstă, care cauzează vedere încețoșată la persoanele în vârstă. Antioxidanții din legume pot proteja, de asemenea, ochii împotriva daunelor cauzate de soare. În general, pare a fi o legumă foarte capabilă să îmbunătățească sănătatea ochilor și vederea.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!