Trucul genial care curăța ustensilele de lemn din bucătărie. Ai nevoie doar de două ingrediente simple
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!
Pe lângă faptul că sunt o gustare savuroasă, perele aduc și multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:
Perele conțin vitamina C, vitamina K, potasiu, bor, magneziu și folat. Datorită acestor substanțe nutritive, au capacitatea de a ajuta la pierderea în greutate, de a îmbunătăți sănătatea, de a combate diabetul și de a ajuta la digestie.
Perele conțin o doză sănătoasă de fibre. Fiind un aliment bogat în fibre, beneficiile pentru sănătatea pere includ capacitatea de a menține sistemul digestiv funcțional, fără probleme. Fibrele reduc problemele digestive, inclusiv constipația. Sunt benefice contra hemoroizilor, previn retenția de apă, reduc balonarea și previn apariția calculilor renali (pietrele la rinichi).
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, sunt benefice pentru sistemul imunitar. Vitamina C acționează ca un antioxidant puternic care reduce stresul oxidativ și daunele cauzate de radicalii liberi.
Perele conțin fitonutrienții care ajută la combaterea inflamației și la prevenirea bolilor. Un studiu (link direct studiu) a arătat că de fapt coaja perelor are un nivel și mai ridicat de antioxidanți și acizi grași sănătoși decât pulpa fructului.
Un studiu (link direct studiu) a arătat că o dietă bogată de fructe și legume este legată de o mai bună întreținere a greutății. Având conținut ridicat de fibre, perele vă fac să vă simțiți sătul mai mult timp.
Un studiu (link direct studiu) a arătat că fructele și legumele pot ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare, atac de cord și accident vascular cerebral. Fitonutrienții din pere ajută la curățarea arterelor, scad nivelul inflamației și ajută la combaterea diverticulitei și a hipertensiunii.
Perele au un indicele glicemic mic. Fibrele din pere ajută la încetinirea eliberării zahărului în sânge, pentru a preveni scăderea și creșterea nivelului de zahăr din sânge. Un studiu a arătat că consumul regulat de pere poate contribui la îmbunătățirea sensibilității la insulină (link direct studiu).
Perele conțin vitamina K, calciu, magneziu și fosfor, care - toate - joacă un rol important în prevenirea fracturilor osoase. Perele conțin, de asemenea, bor, care ajută la creșterea densității minerale osoase, ceea ce previne osteoporoza.
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?