Proteina ieftină și sănătoasă pe care ar trebui să o ai mereu în congelator

Un aliment bogat în proteine nu ar trebui să-ți lipsească din congelator.
Este vorba de tofu. Congelându-l, economisești bani și timp, absoarbe mai mult sos și are o textură „mai cărnoasă”.
Cum îngheți tofu
Congelarea tofului este foarte simplă. Poate sta congelat trei, până la cinci luni, în comparație cu trei până la cinci zile, dacă îl ții la frigider.
Scurge lichidul din pachet și taie tofu în felii de dimensiuni diferite. Așezarea lor într-un singur strat într-o pungă pentru congelator sau un recipient pentru depozitarea alimentelor împiedică lipirea lor.
Pentru a folosi tofu congelat, scoate-l din congelator și dezgheață-l în frigider. Nu este nevoie să-l apeși sau scurgi. Odată ce este dezghețat, folosește-l așa cum ai face tofu obișnuit. Poate fi marinat, copt, prăjit, sotat sau preparat după cum dorești. Reține că tofu poate avea o culoare mai galbenă atunci când este înghețat. Schimbarea ușoară a culorii se întâmplă din cauza separării de proteine și apă din fasole, dar este total naturală și sigură de mâncat.
De ce să îngheți tofu
Unul dintre principalele avantaje ale înghețării tofului este că îi oferă o textură mai spongioasă și mai fermă. De asemenea, poate fi asemănător cu textura cărnii. Având mai puțină apă, toful poate absorbi sosurile și condimentele mai ușor, făcându-l mai aromat.
Toful poate rezista peste trei luni la congelator, comparativ cu câteva zile la frigider, deci este o idee minunată dacă dorești să reduci deșeurile alimentare. De asemenea, îl ai la îndemână pentru mese rapide, fără carne.
-
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă17.10.2025, 18:58
-
-
-
Ficatul tău are nevoie de el: ceaiul care îl curăță de grăsime17.10.2025, 17:08
-
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
Pune o lumânare în congelator. Motivul e genial!
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.