Proteina ieftină și sănătoasă pe care ar trebui să o ai mereu în congelator
Un aliment bogat în proteine nu ar trebui să-ți lipsească din congelator.
Este vorba de tofu. Congelându-l, economisești bani și timp, absoarbe mai mult sos și are o textură „mai cărnoasă”.
Cum îngheți tofu
Congelarea tofului este foarte simplă. Poate sta congelat trei, până la cinci luni, în comparație cu trei până la cinci zile, dacă îl ții la frigider.
Scurge lichidul din pachet și taie tofu în felii de dimensiuni diferite. Așezarea lor într-un singur strat într-o pungă pentru congelator sau un recipient pentru depozitarea alimentelor împiedică lipirea lor.
Pentru a folosi tofu congelat, scoate-l din congelator și dezgheață-l în frigider. Nu este nevoie să-l apeși sau scurgi. Odată ce este dezghețat, folosește-l așa cum ai face tofu obișnuit. Poate fi marinat, copt, prăjit, sotat sau preparat după cum dorești. Reține că tofu poate avea o culoare mai galbenă atunci când este înghețat. Schimbarea ușoară a culorii se întâmplă din cauza separării de proteine și apă din fasole, dar este total naturală și sigură de mâncat.
De ce să îngheți tofu
Unul dintre principalele avantaje ale înghețării tofului este că îi oferă o textură mai spongioasă și mai fermă. De asemenea, poate fi asemănător cu textura cărnii. Având mai puțină apă, toful poate absorbi sosurile și condimentele mai ușor, făcându-l mai aromat.
Toful poate rezista peste trei luni la congelator, comparativ cu câteva zile la frigider, deci este o idee minunată dacă dorești să reduci deșeurile alimentare. De asemenea, îl ai la îndemână pentru mese rapide, fără carne.
-
Nivelul ridicat de Fier, asociat cu diabetul17.12.2025, 22:02
-
Alimentele care cresc riscul de infarct cu 46%17.12.2025, 21:20
-
-
De ce să eviți purtarea zilnică a chiloților tanga. Medicii, avertisment17.12.2025, 19:50
-
Alimentele care îți distrug creierul17.12.2025, 18:53
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Cum trebuie să stingi uleiul care a luat foc în tigaie. Ce să nu faci niciodată
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
