Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Valabilitatea alimentelor: Datele de pe produsele alimentare nu sunt așa de „bătute în cuie” pe cât ați putea crede. În afară de formulele pentru sugari și anumite alimente pentru bebeluși, majoritatea...
Valabilitatea alimentelor: Înainte de a arunca mâncare bună pe baza datelor de expirare, asigurați-vă că știți ce înseamnă următoarele expresii:
Coduri diferite
- Poate fi comercializat până la data de: nu cumpărați produsul după această dată. Aceasta este data de expirare.
- A se folosi/consuma înainte de data: Aroma sau calitatea este mai bună înainte de această dată, dar produsul încă este comestibil după data în cauză.
- Expiră la data de: Aceasta este ultima zi în care producătorul garantează calitatea produsului.
Datele enumerate pe produsele alimentare sunt în principiu orientări, atât pentru vânzători, cât și pentru clienți. Majoritatea datelor nu sunt de fapt date de expirare și nu înseamnă că vă veți îmbolnăvi dacă mâncați ceva care a expirat ieri, ci doar că ieri a fost dara până la care vă era recomandat să consumați acel aliment.
La ortodocși e un păcat să arunci mâncarea, să faci risipă. Asta însă nu înseamnă că trebuie să mâncăm ceva stricat. E mai avantajos să cumpărăm cantități mici și să le consumăm până la data la care expiră. Dacă totuși a trecut această dată și produsele au stat doar în frigider, câteva zile în plus nu le vor strica. Dacă un produs are un miros urât sau un aspect urât/ciudat, nu-l mâncați. Dacă aveți o cutie de biscuiți care nu au mucegăit, ar trebui să fie în regulă să o consumați dacă a stat nedesigilată. La fel, dacă v-au rămas două ouă în frigider care au data de expirare trecută de câteva zile, mai bine faceți o prăjitură decât să le aruncați.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.