Locurile în care COVID-19 se răspândește cel mai ușor. 70% dintre oameni se infectează așa

De la începutul pandemiei de coronavirus, medicii ne-au recomandat să stăm cât mai mutl în casă și să respectăm regulile de igienă. Deși, inițail, s-a crezut că școlile sau biroul reprezintă o sursă de infectare cu SARS-COV-2, un medic vine cu alte explicații. 

"Adunările informale ar fi putut juca un rol important în răspândirea bolii, pentru că sunt greu de verificat, iar oamenii sunt mai neglijenți când vine vorba de recomandări privind purtarea măștii și distanțarea socială.", a declarat dr. John Brownstein, colaborator ABC News și epidemiolog la Boston Children's Hospital, care a precizat că 70% dintre persoanele confirmate cu Covid-19 în New York s-au infectat în timpul adunărilor private.

De asemenea, studiul realizat de experții de la Centrul Medical al Universității din Mississippi a arătat că adolescenții și copiii testați pozitiv pentru Covid-19 nu s-au infectat la școală, ci în timpul adunărilor sociale mici.

Citește și Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit în Vaxzevria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel