Lovitură pentru cei care au aceste grupe de sânge! Risc mare de infectare cu SARS-COV-2

Directorul Centrului medical de transfuzii București, Doina Goșa, a dezvăluit, marți, 2 februarie, ce grupe de sânge au un grad ridicat de a se infecta cu SARS-COV-2. 

”Ce pot să spun este că, din punct de vedere statistic, cea mai mare cerere de plasmă este pentru grupele A și 0. Și mai puțin pentru B și AB, iar și mai puțin pentru RH-ul negativ. Deci, sunt puțini donatori care au RH negativ și puțin pacienți. Aproape că nu avem celule deloc pentru RH-ul negativ. 

Sunt mai mulți bolnavi

 

Eu mă gândesc că și grupa 0, și grupa A sunt cele mai frecvente în populație, poate și de aceea sunt mai mulți bolnavi, dar parcă sunt cam mulți pacienți cu grupele 0 și A, comparativ cu celelalte grupe sanguine. Ar putea să fie o legătură.”, a declarat dr. Doina Goșa la Antena 3.

”Decizia administrării plasmei convalescente la pacient îi aparține strict medicului curant. Pentru că și la indicația de transfuzie trebuie să ținem cont de o anumită conjunctură, un anumit status al pacientului respectiv, de comorbidități, de problemele de coagulare. Decizia o ia medicul clinician.”, a precizat medicul. 

Cum se păstrează plasma

 

”Se congelează rapid, la -80 grade, și după aceea se stochează în congelator, la temperaturi de -20...-40 de grade, și se poate păstra foarte bine timp de 1 an de zile.”, potrivit directorului Centrului medical de transfuzii București, Doina Goșa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel