Mansardarea Policlinicii din Alba Iulia, gata la sfârșitul lui 2020. La cât se ridică investiția

Adisa Codruț |
Data publicării:
Muncă    FOTO: pexels.com
Muncă FOTO: pexels.com

Mansardarea a două corpuri de clădire în care va funcţiona Policlinica spitalului din Alba Iulia va fi finalizată până la sfârşitul anului viitor. Investiţia, demarată în această toamnă, se ridică la peste 10,6 milioane de lei.

Policlinica, Alba Iulia. "Lucrările de mansardare a corpurilor de clădire C şi D ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, pentru readucerea policlinicii, decurg conform graficului, urmând să fie finalizate în decembrie 2020. Aceste lucrări sunt necesare, în primul rând, pentru relocarea policlinicii, de pe strada Muşeţelului, nr. 2, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 23, în imobilul SJU Alba Iulia, unde funcţionase în urmă cu circa 15 ani, şi, în al doilea rând, pentru crearea unui spaţiu mai adecvat secţiei de neurologie", se menţionează într-un comunicat transmis, vineri, de către Biroul de Presă al SJU Alba Iulia.

În prezent, policlinica funcţionează într-un fost cămin de nefamilişti. Reprezentanţii spitalului apreciază atitudinea "înţelegătoare" şi "pozitivă" a pacienţilor şi aparţinătorilor, care "au înţeles că disconfortul fonic şi deranjul inerent dintr-un spital care se extinde/modernizează va însemna servicii medicale mai bune, dar şi beneficii pentru personalul medical", potrivit Agerpres.

La parterul SJU Alba Iulia în prezent funcţionează secţia de Neurologie, iar aceasta se va muta în spaţiul nou creat, cu ocazia mansardării celor două corpuri ale spitalului. Astfel, cabinetele policlinicii vor putea fi readuse la parter, în vechea lor locaţie. Lucrările, care sunt efectuate de o firmă din Sibiu, sunt finanţate integral de către CJ Alba, în subordinea căruia se află spitalul. Valoarea proiectului este de peste 10,6 milioane de lei, cu TVA, iar durata este de 14 luni de la predarea amplasamentului.

Policlinică, Alba Iulia. Alte proiecte de modernizare

Funcţionarea Policlinicii în imobilul spitalului este necesară atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul care contribuie la efectuarea actului medical, în primul rând pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să parcurgă drumul dintre cele locaţii. De asemenea, schimbarea locaţiei secţiei de neurologie este necesară deoarece spaţiul actual este impropriu, cu spaţii de depozitare insuficiente şi în care respectarea circuitelor se face cu dificultate. Proiectul de mansardare se află în strânsă legătură cu un alt proiect, de modernizare, extindere şi dotare a spaţiului în care va fi relocată policlinica. Acest proiect este finanţat cu fonduri europene, printr-un contract semnat în luna septembrie.

Valoarea totală a cererii de finanţare cu titlul "Extindere, modernizare şi dotare în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia" este de peste 10,7 milioane de lei,dintre care 98% reprezintă finanţare europeană. Spitalul din Alba Iulia asigură asistenţă medicală pentru peste 65.000 de locuitori ai municipiului, dar şi pentru cei circa 340.000 din judeţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel