Mărarul, trucuri simple ca să-l cultivi acasă

Adisa Codruț / 22 iun 2021 / 13:47
Mărar  FOTO: pixabay
Mărar FOTO: pixabay

Mărarul, sursă importantă de antioxidanți și vitamine din complexul B, are puține calorii și reglează nivelul colesterolului.

Prin frunzele sale, mărarul are mai multe uleiuri esențiale care contribuie la reglarea glicemiei. Mai au rol antiseptic si anestezic local. Această planta des întâlnită în grădini ajută la funcția digestivă și la calmarea durerilor dentare, dar stimulează și buna funcționare a rinichilor. O altă calitate a mărarului e că previne depresia.

Odată semănat, mărarul poate fi cules la o lună după. Acesta germinează la temperaturi de 2-3 grade Celsius, iar temperatura sa ideala este între 15 și 17 grade. Nu suportă căldura, o temperatură de peste 30-35 de grade întrerupând germinarea și creșterea. Din această cauză, mărarul nu se cultivă vara. Îi place soarele, dar se dezvoltă și în zone cu lumină mai redusă. Adoră solul reavăn.

Ar fi bine să lași între semințele de mărar 4-5 centimetri, iar între rânduri, nu mai mult de 25. Semințele se plantează la circa 1,5 centimetri adâncime.

Mărarul poate fi cultivat și în ghiveci, chiar din ianuarie, însă trebuie să-l acoperi cu un un strat nu foarte gros de compost. E bine să verifici din când în când dacă mărarul are suficientă apă, arată cumsa.ro

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy