Mărarul, trucuri simple ca să-l cultivi acasă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mărar  FOTO: pixabay
Mărar FOTO: pixabay

Mărarul, sursă importantă de antioxidanți și vitamine din complexul B, are puține calorii și reglează nivelul colesterolului.

Prin frunzele sale, mărarul are mai multe uleiuri esențiale care contribuie la reglarea glicemiei. Mai au rol antiseptic si anestezic local. Această planta des întâlnită în grădini ajută la funcția digestivă și la calmarea durerilor dentare, dar stimulează și buna funcționare a rinichilor. O altă calitate a mărarului e că previne depresia.

Odată semănat, mărarul poate fi cules la o lună după. Acesta germinează la temperaturi de 2-3 grade Celsius, iar temperatura sa ideala este între 15 și 17 grade. Nu suportă căldura, o temperatură de peste 30-35 de grade întrerupând germinarea și creșterea. Din această cauză, mărarul nu se cultivă vara. Îi place soarele, dar se dezvoltă și în zone cu lumină mai redusă. Adoră solul reavăn.

Ar fi bine să lași între semințele de mărar 4-5 centimetri, iar între rânduri, nu mai mult de 25. Semințele se plantează la circa 1,5 centimetri adâncime.

Mărarul poate fi cultivat și în ghiveci, chiar din ianuarie, însă trebuie să-l acoperi cu un un strat nu foarte gros de compost. E bine să verifici din când în când dacă mărarul are suficientă apă, arată cumsa.ro

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel