Măștile cu lapte sunt ideale pentru ten: elimină ridurile și curăță pielea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Măștile cu lapte sunt ideale pentru ten. Foto: Freepick @miksturaproduction
Măștile cu lapte sunt ideale pentru ten. Foto: Freepick @miksturaproduction

Măștile cu lapte vin în ajutorul doamnelor și domnișoarelor care vor să aibă o piele curată și fără riduri.

O femeie modernă simte nevoia de a fi mereu frumoasă și tânără. Pentru femeile care nu vor să îmbătrânească, cosmetologii moderni inventează tot mai multe produse noi. Dacă te îngrijorează substanțele din compoziția cremelor de față, despre care crezi că sunt nocive, te poți întoarce la remediile naturiste, care au fost testate de secole. De exemplu, laptele a fost folosit, în scopuri cosmetice, de femei din întreaga lume din timpuri imemoriale.

Îngrijirea părului uscat și gras. Ce trebuie să știi despre șampoanele moderne

Vechii romani credeau că nu există un remediu mai bun decât laptele de măgăriță pentru riduri. Cel mai mare savant al întregii civilizaţii musulmane, Avicenna, recomanda femeilor să bea lapte pentru a rămâne tinere. Marele medic susținea că dacă bei în mod regulat lapte cu miere, atunci tenul se va îmbunătăți considerabil. Nimic nu o împiedică pe o femeie modernă să bea noaptea un pahar de lapte cu o lingură de miere. Acest lucru va îmbunătăți tenul și îți va permite să dormi bine.

Un academician rus a descoperit aproximativ trei sute de substanțe utile diferite în lapte. Grăsimea din lapte este excelentă pentru menținerea pielii sănătoase. Într-o singură picătură de lapte, există peste o sută de milioane de globule minuscule de grăsime, care sunt bogate în vitamine, acizi grași nesaturați și lecitină. Pielea noastră absoarbe și asimilează perfect grăsimea din lapte, câștigând tinerețe și elasticitate.

Lămâia nu trebuie să lipsească din casă. Zece rețete de frumusețe cu acest fruct citric

În plus, laptele conține toate enzimele și vitaminele benefice, zaharuri, minerale și pigmenți naturali. Dacă te vei spăla regulat pe față cu lapte, ridurile vor fi netezite mult mai repede. Pielea se luminează imediat, câștigând prospețime și elasticitate.

Produsele din lapte acru, chefirul și iaurtul, nu sunt mai puțin utile pentru pielea noastră. Nu te grăbi să arunci laptele acru, deoarece îți poate curăța, hrăni și albi pielea.

Produsele acide sunt potrivite pentru tenul gras. Aplică un strat subțire de lapte acru pe ten pentru toată noaptea. Apoi clătește fața cu apă curată și aplică o cremă hrănitoare.

Restabilește-ți unghiile după manichiura cu gel. Urmează câteva sfaturi și bucură-te de rezultate

Smântâna face pielea catifelată și moale. Acest produs îmbunătățește circulația sângelui în și metabolismul. Pentru luminarea pistruilor, este potrivit zerul. 

Iată câteva măști cu lapte:

1. Se fierb două linguri de fulgi de ovăz în jumătate de pahar de lapte. Aplică pasta călduță pe față, gât, decolteu. Când pasta de va răci, clătește cu apă caldă. Ștergeți pielea cu o bucată de gheață din ceai verde sau mentă.

2. O lingură de lapte, 2 linguri de brânză de vaci, o lingură de ulei de in, se amestecă bine și se aplică pe față timp de 20-30 de minute. Clătește cu apă caldă și aplică o cremă hrănitoare.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

3. Adaugă fulgi de ovăz și o jumătate de linguriță de suc de lămâie în laptele încălzit. O astfel de mască albește și catifelează toate tipurile de piele.

4. Două linguri de zer se amestecă cu două linguri de făină de mazăre verde. Aplica masca pe față. Ține masca pe față până când se usucă complet, dar nu mai mult de 30 de minute. Spală-te pe față cu apă caldă, apoi cu apă rece.

5. Dacă ești o femeie matură, atunci îți sunt utile măștile cu brânză de vaci . Este foarte ușor să le prepari. De exemplu, amestecă două linguri de brânză de vaci cu o lingură de ulei vegetal. Aplică masca pe față timp de 20 de minute. Șterge masca cu o compresă caldă, apoi spală-te cu apă rece.

Redă strălucirea părului după sezonul rece. 4 măști naturale care-ți fac bucle incredibile

6. Se amestecă 2 linguri de brânză de vaci cu 1 lingură de smântână și 1 lingură de suc de grepfrut, proaspăt stors. Pune masca pe față pentru 15 minute. Clătește cu apă caldă.

Pentru a hrăni, hidrata și pentru a albi pielea, poți face o mască din brânză de vaci și miere. Se amestecă două linguri de brânză de vaci cu o lingură de miere. Masca se aplică pe față pentru 30 de minute. Clătește apoi cu apă caldă. Ștergeți fața cu un cub de gheață, apoi aplică o cremă hidratantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel