Măsuri restrictive în Norvegia: nu se vinde alcool noaptea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mască
Mască

Guvernul Norvegiei a anunţat joi, 5 noiembrie, interzicerea vânzărilor de alcool pe timpul nopţii şi a înăsprit limita referitoare la numărul persoanelor care pot participa la adunări private.

Ca să prevină răspândirea infecției COVID-19, Guvernul Norvegiei a anunţat joi, 5 noiembrie, interzicerea vânzărilor de alcool pe timpul nopţii şi a înăsprit limita referitoare la numărul persoanelor care pot participa la adunări private în încercarea de a reduce creşterea accentuată a numărului de cazuri de coronavirus. ''Ne îndreptăm spre o direcţie greşită'', le-a spus prim-ministrul Erna Solberg parlamentarilor. ''ncepând de vineri, vânzările de alcool urmează să fie interzise începând cu miezul nopţii, iar barurile şi restaurantele nu vor avea voie să permită accesul clienţilor după ora 10:00 PM.

Limita actuală de 50 de persoane pentru adunările private a fost redusă la 20 de oameni, începând de luni. Rezidenţii au fost sfătuiţi să socializeze limitat şi să stea acasă pe cât de mult posibil, evitând inclusiv călătoriile interne neesenţiale. Persoanele nonrezidente care sosesc din ţări cu rate mari de infectare vor trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test realizat cu cel puţin 72 de ore înainte de intrare, fiind nevoiţi cu toate acestea să se izoleze în hoteluri speciale pentru carantină timp de zece zile înainte de a efectua din nou testul, potrivit Agerpres.

Regulile se aplică şi rudelor care vin în vizită, dar nu au reşedinţa în Norvegia, a spus Solberg. Singura excepţie se aplică angajaţilor care fac naveta din ţările învecinate Finlanda şi Suedia. Municipalităţile şi oraşele cu rate ridicate de infectare vor trebui de asemenea să ia în considerare măsuri precum închiderea centrelor de antrenament, piscinelor, bibliotecilor şi muzeelor, a spus Solberg. Măsurile sunt necesare pentru a ajuta sistemul sanitar să facă faţă, a spus Solberg, precizând că numărul noilor infectări a fost de 3.000 în ultima săptămână din octombrie, în comparaţie cu 300 la începutul lui august.

Norvegia, o ţară cu 5,3 milioane de locuitori, a înregistrat circa 22.000 de cazuri de coronavirus şi 282 de decese asociate COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel