Mecanismul care transformă pielea într-o barieră protectoare

Florina Pop / 28 mai 2020 / 23:21
Baie caldă
Baie caldă

Structura unei proteine este esențială pentru dezvoltarea pielii și crearea unei bariere protectoare, susține un studiu.

 

 

Cercetători de la Școala de medicină a Mount Sinai, SUA, au descoperit unul dintre mecanismele care ajută pielea să fie o barieră protectoare. Aceasta e esențială pentru înțelegerea și tratarea afecțiunilor comune ale pielii, inclusiv eczeme și psoriasis.

În studiul publicat joi, 28 mai, în revista Genes & Development, cercetătorii au observat că o anume proteină - histona deacetilază 3 (HDAC3) – joacă un rol vital în crearea barierei de protecție. În experimentul lor, oamenii de știință au sesizat că șoarecii lipsiți de HDAC3 în special în epidermă - stratul cel mai exterior al pielii - nu reușesc să dezvolte o barieră funcțională a pielii și mor la scurt timp după naștere, din cauza deshidratării. Echipa a mai descoperit că mecanismele prin care HDAC3 reglementează expresia genelor țintă sunt diferite de cele care implică reglarea altor proteine. Autorii studiului susțin că ”un pas interesant pentru grupul nostru va fi caracterizarea rolului HDAC3 în bolile de piele”.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy