Medic radiolog la închisoare. Ce medicament l-a băgat la pușcărie

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:

Un medic radiolog a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru prescrierea unor rețete din motive non-medicale. În plus, instanța a decis că mai trebuie să plătească o amendă de 15.000 de dolari după eliberarea sa din închisoare.

Medicul Marios Papachristou, în vârstă de 44 de ani, era radiolog al Universității din Pittsburgh Medical Center (UPMC). El a devenit dependent de Vicodin după o infecție la rinichi în urmă cu ani de zile și a început să prescrie împreună cu un alt doctor de la UPMC, pastile de Vicodin către prieteni și familie. Medicul a pledat vinovat, iar acum colegul său se confruntă cu aceleași acuzații. Avocatul doctorului susține că medicul a folosit pastilele doar pentru dependența sa, nu pentru bani sau alte scopuri și că nu ar trebui condamnat.

,,Dr. Papachristou nu ar trebui condamnat ca un medic care a negociat prescripții pentru anumite favoruri sau ca un dependent care a victimizat alți dependenți pentru propriul profit. El a scris rețete pentru o dependență personală de origine medicală, nu a victimizat pe nimeni decât pe el însuși, apoi și-a depășit dependența și și-a încheiat comportamentul criminal înainte de investigația în acest caz", a spus Wesley Gorman, avocatul radiologului după cum informează HealthImaging.com.

Motivul avocatului a fost respins de judecătorul districtului Arthur Schwab din S.U.A., care l-a condamnat la doi ani de închisoare federală, potrivit unui raport de la Pittsburgh Post-Gazette.

Vicodin (hidrocodona) este cel mai folosit analgezic de către americani. Consumul a crescut de la 112 milioane de doze, câte se foloseau în 2006, la 131 de milioane, conform unui sondaj naţional realizat de IMS Health. Medicamentul nu este lipsit de efecte adverse, fiind un remediu puternic împotriva durerii cronice, dar care se poate transforma într-un drog dacă este luat dincolo de necesitățile terapeutice. Mai mult, acesta creează dependență.

Cântărețul Michael Jackson folosea zilnic un cocktail în care punea și Vicodin, pe lângă alte două medicamente analgezice pe care le lua. Faimosul medic dr. House din serialul TV cu același nume lua Vicodin pentru durerile survenite la piciorul drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel