Medicament antidepresiv eficient în tratarea ambliopiei

Florina Pop / 01 oct 2020 / 11:01
Ochi
Ochi

Un medicament antidepresiv folosit în tratarea durerii ar fi eficientă în tratamentul unei tulburări cerebrale numită ambliopie.

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din California, SUA, susțin că modul în care ketamina subanestezică, utilizată pentru tratarea durerii și ca antidepresiv la om, este eficientă în tratarea ambliopiei adulților, o tulburare cerebrală frecvent cunoscut sub numele de „ochi leneș”.

”Studiul nostru demonstrează modul în care o singură doză de ketamină subanestezică reactivează plasticitatea corticală vizuală a adulților și promovează recuperarea funcțională a defectelor de acuitate vizuală rezultate din ambliopie”, a explicat dr. Xiangmin Xu, profesor de Anatomie și Neurobiologie la universitatea amintită.

Cercetătorii au descoperit că în baza unui mecanism bazat pe plasticitatea neuronală, ketamina a mediat recuperarea funcțională din ambliopia adultului, arată un comunicat al instituției universitate citate.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy