Medicament antidepresiv eficient în tratarea ambliopiei

Florina Pop / 01 oct 2020 / 11:01
Ochi
Ochi

Un medicament antidepresiv folosit în tratarea durerii ar fi eficientă în tratamentul unei tulburări cerebrale numită ambliopie.

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din California, SUA, susțin că modul în care ketamina subanestezică, utilizată pentru tratarea durerii și ca antidepresiv la om, este eficientă în tratarea ambliopiei adulților, o tulburare cerebrală frecvent cunoscut sub numele de „ochi leneș”.

”Studiul nostru demonstrează modul în care o singură doză de ketamină subanestezică reactivează plasticitatea corticală vizuală a adulților și promovează recuperarea funcțională a defectelor de acuitate vizuală rezultate din ambliopie”, a explicat dr. Xiangmin Xu, profesor de Anatomie și Neurobiologie la universitatea amintită.

Cercetătorii au descoperit că în baza unui mecanism bazat pe plasticitatea neuronală, ketamina a mediat recuperarea funcțională din ambliopia adultului, arată un comunicat al instituției universitate citate.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy