Medicamentul pentru osteoporoză care îți poate proteja inima

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Un mendicament pentru osteoporoză, administrat persoanelor care au suferit fractură de șold ar putea avea efecte protectoare asupra inimii. Un studiu a descoperit o asociere în acest sens.

Alendronatul pentru osteoporoză a fost legat de un risc redus de moarte din cauza bolilor cardiovasculare, atac de cord și accident vascular cerebral într-un studiu al Journal of Bone and Mineral Research la pacienții cu fracturi de șold. Asocierea a fost observată până la 10 ani după fractură.

În studiu, pacienții care au suferit fractură de șold din 2005 până în 2013 au fost urmăriți până la sfârșitul anului 2016. Printre 34.991 de pacienți, 4.602 (13%) au primit tratament pentru osteoporoză în timpul monitorizării.

Alendronatul a fost asociat cu 67% și cu 45% riscuri mai mici de moarte din motive de boli cardiovasculare, respectiv atac de cord. S-a asociat cu un risc redus cu 18% de accident vascular cerebral în cinci ani și cu 17% cu un risc de AVC în decurs de 10 ani. Efectele de protecție nu au fost evidente pentru alte clase de tratamente ale osteoporozei.

Posibil protector

„Este bine stabilit că există o criză la nivel mondial în tratamentul osteoporozei, din cauza conștientizării pacienților despre efectele secundare extrem de rare”, a declarat autorul senior Dr. Ching-Lung Cheung, de la Universitatea din Hong Kong. „Constatările noastre arată că alendronatul este potențial cardioprotector la pacienții cu fractură de șold. Prin urmare, medicii ar trebui să ia în considerare prescrierea alendronatului sau a altor bifosfonați care conțin azot pacienților cu fractură de șold, la scurt timp după fracturarea acestora, iar pacienții ar trebui să aibă, de asemenea, o bună conformitate cu tratamentul cu alendronat, deoarece acest lucru nu este numai bun pentru oase, ci și pentru inimă."

În plus față de managementul clinic, studiul are, de asemenea, implicații importante în proiectarea studiilor clinice a medicamentelor anti-osteoporoză. Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente a solicitat recent mai multe date înainte de a lua o decizie cu privire la aprobarea medicamentului romosozumab pentru osteoporoză, din cauza evenimentelor adverse excesive cardiovasculare la romosozumab în comparație cu alendronatul.

„Având în vedere aceste deliberări importante, rezultatele noastre sugerează că astfel de diferențe între evenimentele adverse cardiovasculare ar putea fi asociate cu o asociere protectoare a alendronatului, mai degrabă decât cu o creștere a evenimentelor adverse cardiovasculare legate de utilizarea romosozumab”, a spus Dr. Cheung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel