Medicină Internă

În sezonul rece, rezistența organismului nostru trece printr-o probă de foc în lupta cu răcelile de sezon și gripa. Cum ne poate ajuta o imunitate puternică să facem față provocărilor din această perioadă ne spune domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia.    

Scris de: DCMedical Team       25 noi, 14:22

Cunoscutul medic Vasi Rădulescu, scriitor și blogger, dezvăluie câteva lucruri interesante despre ochi și vedere care țin de cultură generală: iată cum se formează imaginea, cine e răspunzător de fapt de vedere și de ce copiii au la naștere aproape toți ochii albaștri. 

Scris de: Dana Lascu       22 noi, 08:52

Exercițiile fizice cresc producția, în organism, a unei substanțe „asemănătoare canabisului”, substanță care reduce inflamația cronică, iar această relație ar putea efecte benefice fantastice în cancer, artrită și boli de inimă, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       18 noi, 21:08

Poluarea atmosferică a provocat 307.000 de decese premature în Uniunea Europeană (UE) în 2019, potrivit unui raport publicat de Agenția Europeană de Mediu - AEM.

Scris de: Dana Lascu       15 noi, 18:45

Analizând tratamentul pe care l-a făcut regretatul cântăreț Petrică Mîțu Stoian, Dr Mihaela Cristina Ignătescu, specialist în medicină hiperbară de origine română care lucrează în Marea Britanie, spune că oxigenul hiperbar nu e recomandat nicăieri pacienților care au sechele pulmonare după...

Scris de: Dana Lascu       10 noi, 23:23

Abia reușești să te dai jos din pat dimineața, te chinui să te îmbraci ca să pleci la serviciu, pentru că atenția îți este mereu distrasă? Toată ziua te simți obosit, nu-ți mai place ce faci, ai devenit brusc cinic, ești depresiv, ai dureri de cap și te doare stomacul? O parte dintre acestea...

Scris de: Dana Lascu       28 oct, 15:01

Un studiu realizat în Danemarca pe circa 100.000 de oameni arată că vitamina C are două efete majore pentru sănătate, altele decât acela că susține sistemul imunitar. 

Scris de: Dana Lascu       25 oct, 23:18

Sunt multe sfaturi, mituri, legende și alte bazaconii legate de sănătatea copiilor, arată dr Vasi Rădulescu. El a compus o listă cu 10 astfel de bazaconii în care nu trebuie să credem și pe care nu trebuie să le urmăm sau să le punem în aplicare. 

12 oct, 12:16

Picioare pot fi umflate ca o reacție inflamatorie normală datorată unei entorse sau pentru că ai stat prea mult jos, spre exemplu. Dar se pot umfla ca simptom al unei afecțiuni medicale grave, care vă poate pune viața în pericol, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă. Iată o listă cu boli...

Scris de: Dana Lascu       23 sep, 11:29

E cald afară și totuși îți este frig și ai degetele înghețare? Ai putea avea una dintre următoarele boli, altele decât gripa, dintre care unele îți pot pune viața în pericol!

Scris de: Dana Lascu       21 sep, 15:09

Dr Mircea Marian, medicul coordonator pe parte medicală al Formației Salvamont Hunedoara a decedat. Anunțul trist a fost făcut de colegii de la Salvamont Hunedoara. 

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 17:02

Un nou studiu arată că adulții de vârstă mijlocie nu trebuie să se chinuie în fiecare zi să atingă ținta celor 10.000 de pași. Această țintă e de fapt o campanie de marketing de acum zeci de ani, care s-a transformat în mit popular! Adulții au nevoie de fapt de mai puțini pași:  

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 22:35

Deficiența de vitamina D este asociată cu o serie de riscuri pentru sănătate. În plus, dacă sunteți diagnosticat cu o afecțiune gravă, cum ar fi cancerul, șansele de supraviețuire pot fi mai mici decât cineva care are niveluri normale. 

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 13:59

Ceața cerebrală nu este o afecțiune medicală per se. Este un termen folosit pentru anumite simptome care vă pot afecta capacitatea de a gândi și care apar atunci când treceți prin anumite stări sau aveți anumiite afecțiuni, dar nu numai. 

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 12:10

Peste 200 de jurnale medicale din întreaga lume s-au reunit pentru a lansa simultan, într-un editorial, apelul către liderilii mondiali prin care le solicită să ia măsuri de urgență pentru a limita creșterea temperaturii globale, pentru a opri distrugerea naturii și a proteja sănătatea...

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 13:27

Vrei să fii sănătos / sănătoasă și după vârsta de 50 de ani? Iată 6 reguli care trebuie respetate cu strictețe: 

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 12:51

O cercetare susține că, deși fumează mai puțin decât bărbații, femeile sunt mai puțin dispuse să renunțe la țigări.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 23:41

Cunoscutul medic-scriitor Vasi Rădulescu atrage atenția că alarma repetată pe care o punem ca să ne trezim dimineața are un efect nefast asupra organismului, mai ales dacă e compusă din sunele puternice, înfiorătoare. 

Scris de: Dana Lascu       06 sep, 22:11

Din toate vitaminele și mineralele pe care trebuie să le consumăm, vitamina D este una dintre cele mai controversate. Sunt sute de studii legate de consumul de vitamina D, despre deficiență și despre modul cel mai bun de a obține nutrientul. Dar rareori oamenii vorbesc despre administrarea unei...

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 09:15

Atunci când ganglionii limfatici se umflă, de fapt organismul are o reacție la o boală sau la o infecție. În afară de gât, se pot umfla și ganglionii limfatici din zona inghinală, cei de sub axilă sau de sub bărbie. Iată ce boli provoacă a sta și când e cazul să mergi urgent la doctor:

Scris de: Dana Lascu       24 aug, 21:30

Fizioterapeutul ALEXANDRU ILIE, licențiat, printre altele, și în motricitate specială, cu peste 13 ani de experiență, vine la DICȚIONAR DC MEDICAL astăzi, de la ora 16.00, pentru a explica cât te tare ne afectează organismul faptul că stăm toată ziua și ne uităm în telefon.  

Scris de: Dana Lascu       24 aug, 12:22

Să îți pierzi pofta de mâncare înseamnă, prin definiție, să ai dorință redusă de a mânca. Pentru cei supraponderali sau obezi poate să pară o mană cerească, dar în realitate acest simptom poate ascunde boli foarte grave, multe chiar fatale. Iată despre ce este vorba: 

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 19:40

Insomnia este o tulburare de somn în care oamenii au probleme cu adormirea și menținerea stării de somn. Ea poate avea cauze medicale, dar este în același timp posibil ca de fapt ceea ce faci în viața de zi cu zi să fie de vină. Iată patru lucruri banale care te împiedică să adormi:

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 14:45

Peste tot se vorbește despre efectele benefice ale vitaminei D, dar în anumite cazuri vitamina poate avea chiar efect negativ: spre exemplu când vine vorba de sănătatea musculară, după cum arată o analiză realizată pe baza a 54 de studii relevante.  

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 10:48

Alimente pe care le consumăm zi de zi pot să scadă colesterolul rău LDL și să ne îmbunătățească grăsimile care plutesc în fluxul sangvin, astfel încât să nu ajungem să facem ateroscleroză, principala cauză de mortalitate și morbiditate în toate țările dezvoltate.

19 aug, 09:16

Un studiu realizat pe cobai, cu probe de sânge uman, sugerează că HDL – colecterolul condidera „bun” - din intestin poate preveni inflamația ficatului și apariția unor boli cronice. 

Scris de: Dana Lascu       27 iul, 15:53

Papa Francisc a transmis un mesaj, la prima sa apariție publică după intervenția chirurgicală la colon.

Scris de: Adisa Codruț       18 iul, 15:25

Papa Francisc a fost externat miercuri, 14 iulie, din spital. 

Scris de: Adisa Codruț       14 iul, 13:44

Papa Francisc, care a suferit o operație la colon, va fi externat în următoarea perioadă, precizează Vaticanul.

Scris de: Adisa Codruț       13 iul, 15:56

Papa Francisc a fost operat la colon și se simte bine, se arată într-un comunicat al Sfântului Scaun.

Scris de: Adisa Codruț       05 iul, 20:33

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICINă INTERNăurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy