Medicină Internă

Dr Mircea Marian, medicul coordonator pe parte medicală al Formației Salvamont Hunedoara a decedat. Anunțul trist a fost făcut de colegii de la Salvamont Hunedoara. 

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 17:02

Un nou studiu arată că adulții de vârstă mijlocie nu trebuie să se chinuie în fiecare zi să atingă ținta celor 10.000 de pași. Această țintă e de fapt o campanie de marketing de acum zeci de ani, care s-a transformat în mit popular! Adulții au nevoie de fapt de mai puțini pași:  

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 22:35

Deficiența de vitamina D este asociată cu o serie de riscuri pentru sănătate. În plus, dacă sunteți diagnosticat cu o afecțiune gravă, cum ar fi cancerul, șansele de supraviețuire pot fi mai mici decât cineva care are niveluri normale. 

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 13:59

Ceața cerebrală nu este o afecțiune medicală per se. Este un termen folosit pentru anumite simptome care vă pot afecta capacitatea de a gândi și care apar atunci când treceți prin anumite stări sau aveți anumiite afecțiuni, dar nu numai. 

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 12:10

Peste 200 de jurnale medicale din întreaga lume s-au reunit pentru a lansa simultan, într-un editorial, apelul către liderilii mondiali prin care le solicită să ia măsuri de urgență pentru a limita creșterea temperaturii globale, pentru a opri distrugerea naturii și a proteja sănătatea...

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 13:27

Vrei să fii sănătos / sănătoasă și după vârsta de 50 de ani? Iată 6 reguli care trebuie respetate cu strictețe: 

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 12:51

O cercetare susține că, deși fumează mai puțin decât bărbații, femeile sunt mai puțin dispuse să renunțe la țigări.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 23:41

Cunoscutul medic-scriitor Vasi Rădulescu atrage atenția că alarma repetată pe care o punem ca să ne trezim dimineața are un efect nefast asupra organismului, mai ales dacă e compusă din sunele puternice, înfiorătoare. 

Scris de: Dana Lascu       06 sep, 22:11

Din toate vitaminele și mineralele pe care trebuie să le consumăm, vitamina D este una dintre cele mai controversate. Sunt sute de studii legate de consumul de vitamina D, despre deficiență și despre modul cel mai bun de a obține nutrientul. Dar rareori oamenii vorbesc despre administrarea unei...

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 09:15

Atunci când ganglionii limfatici se umflă, de fapt organismul are o reacție la o boală sau la o infecție. În afară de gât, se pot umfla și ganglionii limfatici din zona inghinală, cei de sub axilă sau de sub bărbie. Iată ce boli provoacă a sta și când e cazul să mergi urgent la doctor:

Scris de: Dana Lascu       24 aug, 21:30

Fizioterapeutul ALEXANDRU ILIE, licențiat, printre altele, și în motricitate specială, cu peste 13 ani de experiență, vine la DICȚIONAR DC MEDICAL astăzi, de la ora 16.00, pentru a explica cât te tare ne afectează organismul faptul că stăm toată ziua și ne uităm în telefon.  

Scris de: Dana Lascu       24 aug, 12:22

Să îți pierzi pofta de mâncare înseamnă, prin definiție, să ai dorință redusă de a mânca. Pentru cei supraponderali sau obezi poate să pară o mană cerească, dar în realitate acest simptom poate ascunde boli foarte grave, multe chiar fatale. Iată despre ce este vorba: 

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 19:40

Insomnia este o tulburare de somn în care oamenii au probleme cu adormirea și menținerea stării de somn. Ea poate avea cauze medicale, dar este în același timp posibil ca de fapt ceea ce faci în viața de zi cu zi să fie de vină. Iată patru lucruri banale care te împiedică să adormi:

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 14:45

Peste tot se vorbește despre efectele benefice ale vitaminei D, dar în anumite cazuri vitamina poate avea chiar efect negativ: spre exemplu când vine vorba de sănătatea musculară, după cum arată o analiză realizată pe baza a 54 de studii relevante.  

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 10:48

Alimente pe care le consumăm zi de zi pot să scadă colesterolul rău LDL și să ne îmbunătățească grăsimile care plutesc în fluxul sangvin, astfel încât să nu ajungem să facem ateroscleroză, principala cauză de mortalitate și morbiditate în toate țările dezvoltate.

19 aug, 09:16

Un studiu realizat pe cobai, cu probe de sânge uman, sugerează că HDL – colecterolul condidera „bun” - din intestin poate preveni inflamația ficatului și apariția unor boli cronice. 

Scris de: Dana Lascu       27 iul, 15:53

Papa Francisc a transmis un mesaj, la prima sa apariție publică după intervenția chirurgicală la colon.

Scris de: Adisa Codruț       18 iul, 15:25

Papa Francisc a fost externat miercuri, 14 iulie, din spital. 

Scris de: Adisa Codruț       14 iul, 13:44

Papa Francisc, care a suferit o operație la colon, va fi externat în următoarea perioadă, precizează Vaticanul.

Scris de: Adisa Codruț       13 iul, 15:56

Papa Francisc a fost operat la colon și se simte bine, se arată într-un comunicat al Sfântului Scaun.

Scris de: Adisa Codruț       05 iul, 20:33

Pancreatita poate apărea și dispărea rapid sau poate fi o problemă cronică. Medicul Vasi Rădulescu explică tot ce trebuie să știm despre această afecțiune.

Scris de: DCMedical Team       30 iun, 14:43

Calculii biliari, afecțiune cunoscută în termeni populari ca „pietre la fiere”, pot duce la complicații grave, care pun viața în pericol. Un medic explică totul despre această afecțiune.

Scris de: DCMedical Team       07 mai, 11:40

O adolescentă din State suferă de o afecțiune rară care o face să miroasă în permanență a pește.

Scris de: DCMedical Team       25 apr, 16:23

Lupusul este o boală autoimună care afectează articulațiile și alte organe din corp. 

Scris de: DCMedical Team       20 apr, 10:04

Conform statisticilor, sunt bolil au o prevalență mai mare la persoanele cu o anumită grupă de sânge. Evident, nu grupa de sânge provoacă o boală, ci doar statistic vorbind aceasta este asociată mai des sau mai rar cu respectiva afecțiune. Iată conexiunile: 

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 18:29

Cercetători americani au descoperit date noi privind modul în care expunerea pielii la UV poate provoca simptome în boli autoimune precum lupus.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 14:49

Medicul Florin Chirculescu a povestit pe Facebook drama prin care a trecut o rudă de-a sa, mutată în Canada evidențiind astfel cum funcționează sistemele de sănătate din lume.

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 11:42

Starea generală proastă, fără a identifica un simptom sau un motiv anume, îi determină de multe ori pe oameni să se prezinte la medic. Iată o serie de motive care ar putea cauza ceea ce numim stare generală proastă.

Scris de: Angela Sabău       07 ian, 09:16

Un sistem de semnalizare implicat în fibroza hepatică și activarea imunitară sunt mai bine înțelese ca urmare a unui studiu.

Scris de: Florina Pop       20 oct 2020 / 09:54

Aleksei Navalnîi a povestit, pe Facebook, cum se recuperează după otrăvirea cu Noviciok și că reînvață să facă lucruri pe care și un copil de 5 ani le poate face.

Scris de: Adisa Codruț       23 sep 2020 / 20:55

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICINă INTERNăurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy