Medicină Internă

Dacă vrei să întârzii sau să eviți apariția osteoporozei, o vitamină și un mineral sunt esențiale. Iată din ce alimente le obții: 

Scris de: Dana Lascu       04 aug, 22:56

Un anume tip de exerciții fizice ameliorează boala ficatului gras, chiar fără a fi asociat cu vreun alt tratament, arată un nou studiu bazat pe biopsii. 

Scris de: Dana Lascu       03 aug, 18:31

Fragilitatea și declinul imunitar, două caracteristici principale ale bătrâneții, pot fi oprite și chiar parțial inversate la animale.

Scris de: Adisa Codruț       08 iul, 19:28

Specialiștii americani se îngrijorează că relaxanții musculari, prescriși pentru durerile de spate, ar avea reacții adverse tulburătoare îndeosebi la vârstnici.

Scris de: Florina Pop       03 iul, 17:30

Un test de sânge ar prezice apariția bolilor hepatice, susține un studiu al cercetătorilor de la Institutul suedez Karolinksa.

Scris de: Florina Pop       03 iul, 07:31

Cercetători de la Universitatea din San Diego, SUA, au creat un nou instrument de diagnosticare a bolii ficatului gras non-alcoolic bazat pe microbiom.

Scris de: Florina Pop       02 iul, 19:46

Reprezentanții Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) subliniază că bolnavii hepatici trebuie să ajungă la medicul curant din spital.

Scris de: Adisa Codruț       23 iun, 17:42

Cercetătorii susțin că factorii sociali și comportamentali precum fumatul sau abuzul de alcool cresc riscul de deces.

Scris de: Florina Pop       22 iun, 23:05

Șase persoane a ajuns la spital în urma intoxicației cu ciuperci. Medicii avertizează asupra pericolului pe care îl presupune consumul ciupercilor din flora spontană.

Scris de: Angela Sabău       20 iun, 10:52

Variația genetică poate afecta compoziția bacteriană din microbiom, influențând astfel procesul de vindecare a rănilor.

Scris de: Adisa Codruț       19 iun, 09:34

Boala ficatului gras non-alcoolic ar putea fi reversibilă prin inhibarea unei enzime. Cercetătorii spun că rezultatele studiului sunt încurajatoare.

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 08:13

Un nou tip de celule imune au fost descoperite de oameni de știință de la Institutul Westmead pentru Cercetări Medicale. 

11 iun, 13:50

Cercetătorii au calculat cât costă consumul de alcool și au luat în considerare nu doar efectele asupra familiei, ci și alte afecțiuni.

Scris de: Florina Pop       10 iun, 08:53

Cercetătorii au descoperit că o formă defectuoasă a unei proteine rămâne în celule și induce stres. Noutatea ar ajuta în găsirea de terapii pentru cei care au sindromul Ehlers-Danlos.

Scris de: Florina Pop       03 iun, 23:47

Pancreatita cronică are în general cauze precum consumul de alcool sau fumatul excesiv. Cercetătorii au descoperit recent că uneori, această afecțiune apare fără una din aceste cauze.

Scris de: Angela Sabău       14 mai, 15:54

Medicii de la Spitalul Militar din București l-au consultat pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, după ce i s-a făcut rău în timpul unei conferințe. 

Scris de: Adisa Codruț       10 mai, 17:07

O proteină care este fundamentală în regenerarea ficatului după un transplant sau o intervenție hepatică a fost descoperită de cercetători. 

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 20:21

Primul atlas celular detaliat al celulelor imune și bacteriilor intestinale din colonul uman a fost creat de cercetători.

Scris de: Angela Sabău       18 feb, 20:29

Femeile care au supraviețuit actelor de abuz domestic prezintă un risc mai mare de deces din orice cauză în comparație cu restul populației, indică un studiu recent realizat în Marea Britanie.

Scris de: Adisa Codruț       17 feb, 14:54

Canadienii care nu-şi pot permite să mănânce cu regularitate riscă să moară prematur, potrivit unui studiu publicat luni, care arată că oamenii mor din cauza lipsei de hrană chiar şi în ţările bogate.

Scris de: Adisa Codruț       20 ian, 13:18

Oamenii de știință susțin că au reușit să înțeleagă de ce oamenii îmbătrânesc în mod diferit.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 19:57

Boala ficatului gras afectează unu duin cinci tineri, iar unu din 40 are deja cicatrici ale unor leziuni pe ficat, arată un nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       16 ian, 18:32

Presa americană scrie că vânzarea de marijuana în scop recreativ în Illinois a devenit legală din prima zi a anului 2020.

Scris de: Adisa Codruț       02 ian, 23:25

Emil Constantinescu a fost vineri, 13 decembrie, la Spitalul Elias. Surse medicale susțin că ar fi fost o investigație de rutină. 

Scris de: Adisa Codruț       13 dec 2019 / 17:18

Un cuplu a ajuns sâmbătă la spital după o acțiune de deratizare pe casa scării blocului.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec 2019 / 14:06

Cercetătorii au găsit în sânge mari concentrații de substanțe chimice din materialele folosite pentru ambalarea alimentelor. Pungile pentru popcorn sunt un exemplu.

Scris de: Florina Pop       04 dec 2019 / 15:29

Cele patru fete intoxicate cu fum în urma unui incendiu produs în Bistriţa vor rămâne internate în spital până joi.

Scris de: Adisa Codruț       27 noi 2019 / 13:51

Cristina Enescu, consilier independent pentru pacienți cu colangită biliară primitivă a vorbit in cadrul dezbaterii transmisă de DC Medical despre importanța de a fi informat, atunci când ești pacient sau aparținător al unui pacient cu această afecțiune.

Scris de: Angela Sabău       25 noi 2019 / 07:37

Transpirațiile nocturne, acelea care vă fac să schimbați cearșaful, sunt un motiv serios să mergeți la medic.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi 2019 / 09:28

Boala inflamatorie a instestinului poate fi declanșată de o terapie contra altei afecțiuni autoimune. Cercetătorii cred că există un mecanism comun de degradare a imunității care duce la declanșarea acestor boli.

Scris de: Angela Sabău       05 noi 2019 / 18:02

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICINă INTERNăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy