Medicină Internă

Transpirațiile nocturne, acelea care vă fac să schimbați cearșaful, sunt un motiv serios să mergeți la medic.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 09:28

Boala inflamatorie a instestinului poate fi declanșată de o terapie contra altei afecțiuni autoimune. Cercetătorii cred că există un mecanism comun de degradare a imunității care duce la declanșarea acestor boli.

Scris de: Angela Sabău       05 noi, 18:02

Bolile hepatice ar putea fi detectate mult mai devreme, în faze din care pot fi reversibile. Cercetătorii au utilizat un colorant de contrast mult mai sensibil, utilizat în RMN, care evidențiază bolile ficatului în stadii incipiente.

Scris de: Angela Sabău       31 oct, 18:24

Un adult şi 11 copii au ajuns la spital cu simptome ale unei toxiinfecții alimentare. Toți erau cazați la un hotel din Poiana Brașov.

Scris de: Adisa Codruț       30 oct, 16:58

Aldosteronul este un hormon care reglează sarea și potasiul din corp și care joacă un rol esențial în reglarea tensiunii arteriale, și în sănătatea inimii și rinichilor.

Scris de: Adisa Codruț       06 oct, 10:41

Medicina personalizată ar îmbunătăți semnele sindromului metabolic, ale gutei și ale bolii renale legate de gută.

Scris de: Adisa Codruț       05 oct, 19:42

Microbiomul intestinal este cunoscut că ar avea o legătură cu obezitatea la copii, însă cercetătorii afirmă acum că acesta ar putea fi chiar cauza obezității, care s-a triplat în ultimii ani.

Scris de: Angela Sabău       03 oct, 07:38

Beat fără să bea. O bacterie din intestin ar putea produce suficient alcool, încât să creeze leziuni pe ficat, precum alcoolicilor, sau boala ficatului gras nealcoolic.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 08:43

Colangita biliară primitivă este o afecțiune despre care se vorbește puțin. Comunitatea medicală specializată în gastroenterologie și hepatologie trage un semnal de alarmă cu privire la această boală.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 00:07

Dopaj sanguin a fost evidențiat la aproape o cincime dintre atleții ce au participat în probele de anduranță la Mondialele din 2011 de la Daegu și la cele din 2013 de la Moscova, potrivit unui studiu realizat la universitatea din orașul elvețian Lausanne.

Scris de: Dana Lascu       26 aug, 21:38

Crampele musculare se pot întâmpla oriunde în corp, în orice moment, chiar și atunci când dormiți. Iată ce poate duce la apariția cârceilor și ce puteți face pentru a preveni declanșarea lor

Scris de: Dana Lascu       24 aug, 19:35

Simptomele anumitor boli pot varia foarte mult, în funcție de sex. Și în unele cazuri, riscul de deces poate fi mai mare la femei față de bărbați sau invers.

Scris de: Dana Lascu       22 aug, 09:06

Boala Crohn, considerată fără leac, ar putea avea în curând medicație. Cercetătorii au au identificat o cale în sistemul imunitar activat în boala Crohn care ar putea promite noi tratamente.

Scris de: Angela Sabău       10 aug, 00:37

Boala hepatică cronică ar putea avea în curând tratament. Cercetătorii au descoperit că, reducând nivelul unei anume molecule, ar putea reduce severitatea bolii.

Scris de: Angela Sabău       14 iun, 21:24

Câți ani au organele tale? Deși există ideea că neuronii sunt bătrâni, iar alte celule din corp sunt tinere, cercetătorii au descoperit altceva.

Scris de: Florina Pop       11 iun, 15:30

Unele medicamente, prea mult sau prea puțin zahăr în sânge, demența, toate sunt motive care explică schimbarea bunei dispoziții în cursul unei zile.

Scris de: Florina Pop       02 iun, 18:25

12 copii au fost internați cu o posibilă toxiinfecție alimentară la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Grădinița privată la care mergeau aceștia a fost închisă.

Scris de: Adisa Codruț       29 mai, 17:54

Oricât de ispititoare ar arăta și oricât de apetisante ar fi la gust, unele alimente nu fac casă bună cu ficatul. Dimpotrivă, îl îmbolnăvesc.

Scris de: Florina Pop       30 mai, 12:17

Luarea de antibiotice când nu e cazul constituie una dintre marile amenințări ale sănătății globale, susține Organizația Mondială a Sănătății.

Scris de: Florina Pop       30 mai, 09:49

Sănătatea ficatului este importantă pentru sănătatea întregului organism. O serie de alimente și băuturi sunt cunoscute pentru rolul protector asupra ficatului.

Scris de: Angela Sabău       18 mai, 00:39

Intoxicația cu mercur rezultă ca urmare a expunerii la prea mult mercur, fie din mediul înconjurător, fie din dietă. Mercurul este un metal toxic pentru oameni.

Scris de: Florina Pop       08 mai, 22:15

Inflamația și legătura cu bolile cronice au modificat diete și stiluri de viață. Alimentația, susțin cei de la Harvard Medical School, are un rol esențial în această ecuație.

Scris de: Florina Pop       08 mai, 00:36

Mai multe informații despre mastocitoză, o boală rară, incurabilă, au aflat dintr-un studiu cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia.

Scris de: Florina Pop       13 apr, 00:10

Boala ficatului gras, cea mai frecventă boală hepatică din lume, a fost tema unui studiu al cercetătorilor suedezi. Au descoperit o proteină cu un rol aparte.

Scris de: Florina Pop       11 apr, 20:53

Pentru că în organismul ei sunt „niveluri nedetectabile de vitamina D”, o femeie în vârstă de 58 de ani are, de zeci de ani, dureri înfiorătoare de spate, gât, umeri și șolduri, iar oasele i se rup foarte ușor. Are spondilită anchilozantă debilitantă,...

06 apr, 05:17

Sindromul oboselii cronice poate apărea la la unul din 10 oamenii diagnosticați cu mononucleoză, cunoscută și ca „boala sărutului“, arată un studiu.

Scris de: Florina Pop       05 apr, 07:30

O tânără de 27 de ani, din județul Timiș, este singurul donator de celule stem din baza de date a Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

Scris de: Adisa Codruț       03 apr, 15:40

Durerea, temperatura și mâncărimea nu mai sunt resimțite dacă lipsește din corpul fătului o anume proteină, susțin cercetători de la Institutul Karolinska din Suedia.

Scris de: Florina Pop       03 apr, 13:51

Un studiu recent arată un mod mod de a crea medicamente antiinflamatorii plecând de la o moleculă implicată în bolile autoimune, neurodegenerative și cardiovasculare.

Scris de: Florina Pop       03 apr, 12:07

Insomnia este atunci când nu puteți adormi, chiar dacă doriți sau numărați mii de oi, sau nu puteți dormi suficient de mult timp. Aflați care sunt cauzele medicale posibile ale insomniei:

Scris de: Dana Lascu       31 Martie, 14:44

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICINă INTERNăurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25