Medicul Alexandru Rafila nu vede cu ochi buni redeschiderea școlilor: "Cea mai mare îngrijorare"

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila a dezvăluit, luni, 8 februarie, care sunt cele mai mari temeri legate de redeschiderea școlilor. 

„Cea mai mare îngrijorare e legată de modul de respectare a procedurilor, dacă personalul didactic și non-didactic cunoaște și aplică aceste proceduri. Să nu uităm că sunt câteva luni bune de când școala nu mai funcționează în România și orice nou început presupune, în mod evident, validarea acelor proceduri și respectarea lor.

Al doilea element e legat de testare, nu este foarte clar. Ministerul Sănătății nu a oferit o recomandare privind modul de testare, distribuția testelor, cine face testarea, când se face testarea. O testare întâmplătoare a tuturor copiilor, de exemplu într-o clasă unde a fost înregistrat un caz, nu știu câte informații aduce pentru că testele rapide sunt relevante atunci când persoana e simptomatică. Lucrurile acestea trebuie discutate și cât mai repede puse în acord cu interesul public, de repornire a școlilor și de protecție a sănătății publice“, a declarat medicul Rafila.

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel