Medicul Dan Grigorescu despre cum se comunică despre COVID-19: ”Nici n-ai vrea să știi!”

Adisa Codruț / 02 apr 2020 / 18:49
Doctor
Doctor

Medicul Dan Grigorescu din Brașov se întreabă, într-o postare pe Facebook, ”de ce nu se gândește nimeni că adevărul ar crește încrederea în și între categoriile profesionale” implicate.

Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reconstructivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, notează, pe pagina de Facebook, răspunsul pe care l-a primit de la oficiali când a pus întrebări legat de noul coronavirus.

Întreaga sa postare:

”Nici n-ai vrea să știi!” Asta e replica pe care am primit-o cel mai des de la oficiali (sau asimilații acestora) când am pus vreo întrebare pe tema CoViD-19, oricât de benignă ar fi părut aceasta. Singura explicație a semnificației transmise de acest răspuns interogativ ar fi aceea că situația este gravissimă. Dar dacă nu e așa? Dacă e mai bună decât o apreciază deținătorul de informații ( specialist sau nu), iar acesta induce implicit comunității o panică nejustificată?

De unde această decizie luată "la vârf" de a secretiza realitatea? Cine crede că doar o mână de oameni are dreptul să cunoască adevărul, cuprins în situația reală din teritoriu, greșește imens. Asta pentru că lupta cu pandemia, pe lângă măsurile general valabile, constă mai ales în luarea de decizii specifice, centrate pe realitățile zonei!
De ce nu se gândește nimeni că adevărul, comunicat cu onestitate, ar crește încrederea în (și între) categoriile profesionale implicate în acest "război al lumilor"?
Am și un unic răspuns posibil, în afara aceluia centrat pe "panica generalizată" care s-ar crea printre "membrii nemedicali" ai comunității (care nu s-ar crea dacă "membrii medicali", bine și corect informați, ar combate-o - cu argumente, bineînțeles!). Răspunsul ar fi acela că toți cei responsabili se feresc cu disperare să dea informații care le-ar demonstra proasta gestiune a situației.
Că dacă ar fi altfel, mamă-mamă, ce s-ar mai lăuda!
Așa că, în ceea ce mă privește, CHIAR AȘ VREA SĂ ȘTIU! Asta dacă tot fac parte din armata trimisă la bătaie cu armata nevăzută a virușilor! Nu?”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy