Medicul Mihaela Bilic: Lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe BANANE
O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic.
"Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii - tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși. (...)
Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă sistemului nervos și a mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonină este substanța de care depinde starea noastră de bine liniștea și echilibrul psihic.
Bananele nu îngrașă!
Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banane - nu strică niciodată un strop de bine în plus.
Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare.", precizează medicul Mihaela Bilic.
-
-
Senzori de glicemie retrași masiv în 17 țări după raportarea unor decese04.12.2025, 21:19
-
-
-
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Pune o lumânare în congelator. Motivul e genial!
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Cum scapi de nasul înfundat în 5 minute
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
Cum trebuie să stingi uleiul care a luat foc în tigaie. Ce să nu faci niciodată
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
