Mercur retrograd: cum îți afectează sănătatea, cum scapi de efectele sale. Simulescu: Nu sunt recomandate analizele medicale. Dr. Google va da cele mai grave boli

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Mercur retrograd - Foto: Freepick @master1305 @cookie_studio @peachfreepix
Mercur retrograd - Foto: Freepick @master1305 @cookie_studio @peachfreepix

Ce efecte are Mercur retrograd asupra sănătății și ce să faci să nu te lași afectat. Cum să nu o iei razna când nu-ți iese nimic și la ce să ai grijă dacă îți faci analizele.

Până pe 18 ianuarie ne aflăm în plină retrogradare a lui Mercur în Capricorn, motiv pentru care putem asista la diferite încurcături, bruiaje, anulări, reluări sau răzgândiri. "Această retrogradare poate crea o mulțime de situații frustrante din care vom învăța o lecție prețioasă: aceea a răbdării", susține astrologul Daniela Simulescu.

Dintr-o perspectivă astrologică, Mercur este planeta despre care se spune că guvernează comunicarea, gândurile și conexiunile. Schimbarea drastică provocată de Mercur retrograd creează tulburări energetice, influențând în primul rând relațiile noastre.

VEZI ȘI: Românii, printre cei mai fericiți oameni din lume?! De ce raportul WHR e un semnal de alarmă și de ce suntem, de fapt, un "popor profund nefericit". Leca: Tristețea va crește!

Cum îți afectează Mercur retrograd sănătatea, inclusiv sănătatea mentală?

- Stres și confuzie

În perioada cu Mercur Retrograd vă puteți confrunta cu o stare de blocaj cerebral, cu o comunicare defectuoasă sau cu o defecțiune tehnologică, iar Mercur Retrograd vă poate face să vă simțiți stresat și confuz. Este o perioadă în care oamenii se pot simți dezechilibrați din punct de vedere mental și fizic. 

- Simți că nimeni nu te înțelege

Se spune că Mercur guvernează sinapsele din partea din față a creierului, precum și problemele de comunicare, așa că atunci când este retrograd s-ar putea să ai o senzație de ceață și să fii nevoit să te explici clar și încet pentru a face o afirmație simplă. De aceea, ar fi mai bine să eviți discuțiile grele despre relații sau semnarea contractelor în această perioadă.

- Niveluri de energie

Indiferent dacă nivelul tău de energie este mai ridicat sau mai scăzut, schimbarea de energie te va face să te simți ca și cum ai experimenta turbulențe emoționale reprezentate prin nervozitate, neliniște, atenție necentrată și anxietate.

- Digestie sensibilă

În această perioadă, așteaptă-te ca un sistem nervos dereglat să îți facă digestia extrem de sensibilă, spune Mitchell Lewis, un astrolog care lucrează la o carte despre astrologia medicală. "Digestia se prăbușește pe măsură ce oamenii își rețin emoțiile pentru că nu comunică bine și sunt anxioși", spune astrologul, potrivit Prevention.

- Răceală, afecțiuni ale plămânilor

Se presupune că Mercur retrograd slăbește nervii care trimit mesaje către plămâni. Potrivit astrologilor, în acele săptămâni nu expirăm eficient aerul rău, ceea ce ne face susceptibili la infecții pulmonare, crește fluidele bronșice și produce expectorații.

"Este obișnuit să vedem mai multe febre legate de pneumonie și infecții pulmonare. Evitați persoanele care vorbesc de aproape și mulțimile mari", spune Maralyn Burstein, potrivit aceleiași surse..

- Schimbare în dietă

În timpul retrogradării lui Mercur, tulburările mentale și emoționale pot schimba pofta de mâncare. Unii pot mânca mai mult pentru a compensa epuizarea, în timp ce alții își pierd pofta de mâncare. 

- Perturbarea somnului

Mercur retrograd afectează și somnul, pentru că în loc să dormi bine, mintea ta poate fi ocupată să se întreacă în probleme și preocupări.

- Afecțiuni ale pielii

O creștere a nivelului de stres va avea un impact asupra bunăstării generale dacă interiorizați vibrațiile negative fără a le procesa în mod sănătos sau productiv. Aceasta influențează calitatea vieții, iar efectele lipsei de somn vor apărea ulterior și pe pielea ta: ochi negri, piele ternă și umflată. 

În cartea "Mercur Retrograd", autorul Bernie Ashman spune că trebuie să-ți depășești frica și negativitatea asociate cu perioadele retrograde și să-ți dobânești succesul.

"Retrogradele prezintă oportunități neașteptate când le abordezi cu creativitate și răbdare", mai scrie el, care a oferit în cartea sa un mic ghid despre cum să-i supraviețuiești lui Mercur Retrograd prin resetarea percepției:

1. Gândește pozitiv

2. Reanalizează detaliile, dar nu fii obsedat de ele

3. Regândește ceea ce încerci să comunici

4. Încearcă să nu te îngrijorezi prea mult cu privire la rezultate

5. Fii deschis la schimbare și la noi învățâminte.

VEZI ȘI: Aragazul, nociv și interzis în UE. Cum distruge întreaga lume. Atenție la asta când gătești. Paparau: Asta reduce oxigenul respirat! În România mulți se încălzesc direct la flacăra aragazului

Ce să faci să nu te lași afectat de Mercur Retrograd

1. Acordă-ți prioritate sănătății mentale atunci când te confrunți cu stresul și anxietatea. Investește în auto-îngrijire care poate fi benefică pentru starea ta de spirit și care te face să te simți bine, cum ar fi o plimbare în natură în aer liber, o retragere de yoga, ținerea unui jurnal, o cină vegană cu prietenii și un weekend în care să dormi fără planuri. Poate o seară de îngrijire a pielii, o băutură preferată, un serial preferat sau muzică relaxantă.

2. Păstrați-vă calmul, gândiți înainte de a vorbi

În timpul retrogradării lui Mercur, cea mai importantă parte este menținerea unei minți și atitudini pozitive. 

Meditația sau exercițiile de respirație sunt modalități excelente de a ne calma emoțiile și de a ne recentra atenția. Acordă-ți suficient timp. Nu este nevoie să vă grăbiți!

3. Fiți pozitivi

"Din ce în ce mai multe dovezi sugerează că tehnicile de psihologie pozitivă pot fi într-adevăr valoroase în perioadele de stres, durere sau alte dificultăți. De asemenea, ele vă pot ajuta să vă dezvoltați reziliența pentru a face față mai ușor dificultăților și pentru a vă reveni mai rapid după evenimente traumatice sau neplăcute", potrivit Harvard Health.

4. Permiteți-vă să aveți parte de câteva alimente reconfortante 

Există o legătură între stres și pofta noastră de mâncare. Stresul îi poate determina pe unii oameni să își ignore foamea și să își piardă din vedere apetitul. În schimb, unii vor deveni mâncători emoționali. Să iei puțină mâncare de confort este în regulă. Doar fiți atenți la excesul de zahăr, cofeină sau alcool. 

Pentru cei care nu consumă alcool, consumul moderat de alcool nu este încurajat. Cercetările arată că un consum moderat de vin (nu mai mult de un pahar pe zi) are unele beneficii pentru sănătate.

Înghețata și ciocolata sunt în topul listei alimentelor de confort.

VEZI ȘI: Infecție urinară: simptome, cauze, tratament. Cum apare CISTITA și cum trebuie să te ștergi corect: Nu orice usturime sau urinare frecventă este o infecție urinară!

"În perioadele cu Mercur retrograd nu sunt recomandate analizele medicale". Daniela Simulescu: "Vă recomand să le repetați dacă simțiți că nu este ceva în regulă"

 

Ei bine, despre acest subiect am vorbit cu astrologul Daniela Simulescu, cea care ne-a dat câteva sfaturi în ceea ce privește sănătatea în perioadele cu Mercur Retrograd.

2. Daniela Si... (daniela-simulescu_95956400.png)

"Teoretic, în perioadele cu Mercur retrograd, nu sunt recomandate analizele medicale. Dar imaginați-vă cum ar fi să se pună stop pentru o perioadă, pe toată planeta. Imposibil!

Practic, ce vă recomand eu este să le repetați dacă simțiți că nu este ceva în regulă.

De asemenea, orice diagnostic pus în timpul retrogradării merită verificat din nou. Adică, vă invit să cereți a doua opinie sau chiar a treia", a declarat Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor șef Astrosens, în exclusivitatea pentru DC Medical. 

Mai mult, astrologul Daniela Simulescu spune că "organismul poate avea numeroase simptome, semne total anapoda. Poți avea dureri într-o zonă, dar de fapt durerea să radieze din alte părți. De aceea, ar fi bine să nu te grăbești să tragi concluzii. Mai ales de unul singur!". 

"Vom apela la Doctorul Google. Și în urma verificării unor simptome, vom descoperi că suferim de cele mai grave boli"

 

"Avem tendința să exagerăm totul! Pentru că vom fi mai interiorizați. Și vom analiza, și vom despica firul în patru, și vom deveni mai prăpăstioși!

Și ce vom face? Vom apela la Doctorul Google. Și în urma verificării unor simptome, vom descoperi că suferim de cele mai grave boli. Și de aici de la autodiagnosticare și automedicamentație nu mai este decât un pas!

Și pentru că Mercur retrograd creează multă anxietate, ne vom confrunta cu somatizarea. Ori simptomele acesteia provocă stres suplimentar! De parcă nu era suficient!

Dacă aveți o intervenție programată, să nu intrați în panică! Mercur retrograd nu are de-a face cu asta.

Sfatul principal: răbdare cu voi în primul rând!", ne-a mai spus Daniela Simulescu.

Cele patru perioade cu Mercur retrograd în 2023:

- 01-18 ianuarie: Mercur retrograd în Capricorn

- 21 aprilie – 15 mai: Mercur retrograd în Taur

- 23 august- 15 septembrie: Mercur retrograd în Fecioară

- 13 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024: Mercur retrograd în Capricorn.

Ce trebuie să faci când Mercur este retrograd?

- Începe prin a verifica totul de două ori!

- Ai grijă la comunicare!

- Fii mai atent în relațiile cu cei din jur!

- Nu te grăbi când trebuie să semnezi ceva!

- Nu forța nimic!

- Nu încerca să le faci singur pe toate!

- Nu reveni la foști parteneri!

Despre cele patru sfaturi și explicațiile lor, citește pe Astrosens.ro.

Ce să rostești dacă vrei să scapi de stres și de negativism

VEZI ȘI: Acid citric (E 330): ce înseamnă când îl vezi pe etichetă și ce se întâmplă când îl consumi. Mucegaiul care-l formează ar da simptomele

"Afirmațiile la început de an îți pot regla emoțiile și energia. Iată cum poți să scapi de stres și de negativism, cu ajutorul următoarelor afirmații!

1. Privesc 2023 cu încredere și îmbrățișez oportunitățile pe care le aduce

2. O să profit de fiecare zi din acest an

3. Sunt recunoscător/oare pentru dragostea din jurul meu

4. Atrag abundența pe toate planurile

5. Aleg vindecarea pentru trupul și sufletul meu în fiecare zi din an

6. Caut vindecarea pentru mine și am grijă de inima mea

7. Am grijă de cuvintele, faptele și gândurile mele

8. Știu că toate visele mele vor deveni realitate

9. Eu contez cel mai mult

10. Aleg gândurile fericite

11. Merit să mă îngrijesc mai mult

12. Îmi doresc o sănătate perfectă

13. Am încredere în acest an

14. Inima mea este deschisă iubirii și păcii

15. Mă iert și încerc să-i iert și pe alții

16. Muncesc cu drag

17. Văd totul pozitiv în lumea mea

18. Sunt în plină schimbare

19. Sunt binecuvântat/ă

20. Mă privesc cu dragoste și mă iert

21. Sunt tânăr/ă, indiferent de vârstă

22. În viața mea, se întâmplă miracole

23. Viața îmi spune DA

24. Locul meu de muncă îmi permite să am o viață sigură

25. Viața este frumoasă

Poți să-ți creezi și propriile afirmații, fără să ții cont de reguli!

Începe de fiecare dată rostind cuvintele "eu sunt". Următoarele cuvinte ar trebui să descrie ce dorești să ai sau să trăiești. Contează să-ți scrii afirmațiile ca și cum deja le-ai obținut "Mă bucur de noul loc de muncă". Scrie întotdeauna afirmațiile la timpul pozitiv", potrivit Astrosens.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel