Mersul pe jos, beneficii nebănuite în sănătatea inimii

Angela Sabău |
Data publicării:
Mersul la biserică face bine pentru sănătate
Mersul la biserică face bine pentru sănătate

Mersul pe jos, chiar și într-un ritm lejer, are efecte benefici asupra sănătății. 

Mersul pe jos, chiar dacă este mai degrabă o plimbare, poate reduce riscul de a face hipertensiune arterială în special la femeile aflate în postmenopauză. Specialiștii de la Harvard Medical School au arătat că e suficientă o deplasare de 1,5 km în jumătate de oră, timp de cinci zile pesăptămână, pentru a vedea rezultate.
Cercetătorii s-au bazat pe date de la peste 83.000 de femei cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani care nu aveau tensiune arterială crescută. Când s-au alăturat studiului, au completat chestionare despre viteza și durata lor de mers. Acest lucru a fost urmat de chestionare anuale care includeau verificarea unui diagnostic de hipertensiune arterială.
După o urmărire medie de 11 ani, femeile care au mers într-un ritm de cel puțin 3 km/h timp de 2,5 ore pe săptămână au avut un risc redus de a fi diagnosticate cu hipertensiune arterială. Cei care au mers la viteze mai mari, chiar dacă nu au mers atât de mult timp, au avut, de asemenea, un risc mai mic. La fel ca alte forme de activitate fizică, mersul pe jos declanșează multe modificări care probabil contribuie la scăderea tensiunii arteriale, inclusiv reducerea nivelului de hormoni ai stresului și îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge. Studiul a fost publicat în numărul din noiembrie 2020 al revistei Hypertension.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel