Mesajul medicului-erou Cătălin Denciu, după ce a fost premiat de directorul general al OMS: Haina de doctor vine cu reponsabilități și așteptări uriașe

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Cătălin Denciu. Foto: Print screen / OMS / Facebook
Dr Cătălin Denciu. Foto: Print screen / OMS / Facebook

Medicul-erou Cătălin Denciu, care a intrat în flăcări în incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, încercând să-și salveze pacienții și care s-a ales cu arsuri grave în urma actului său are un mesaj după ce directorul general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus l-a premiat. 

„Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Îi mulțumesc directorului general dr Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Hans Kluge pentru nominalizarea ea. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici în fața dumneavoastră.

Sunt onorat să accept această distincție, în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă. De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților COVID  care au cunoscut suferințele bolii și în numele familiilor noastre, care stau alături de noi la bine și la greu.

Nu sunt un om care să vorbească mult, așa cum am spus consider că mi-am făcut datoria față de pacienții și de colegii mei.

Haina de doctor vine cu reponsabilități și așteptări uriașe. Vă îndemn să fiți alături de personalul medical, să-l sprijiniți și să luptați împreună cu el, pentru a învinge pandemia. Eroi sunt cei care, zi de zi, de mai mult de un an, continuă în ciuda tuturor greutăților, să fie alături de pacienți și de familiile lor.

Este un premiu al celor rezistenți, al celor care nu cedează și al celor care merg mai departe. Și sunt mândru să fiu unul dintre acești oameni. Sănătatea este o victorie împotriva suferinței și a bolii.

Împreună vom învinge!” a spus medicul-erou Cătălin Denciu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Organizației  Mondiale a Sănătății.

Reamintim că incendiul din 14 noiembrie care a cuprins două saloane ATI ale Spitalului din Piatra Neamț, în luna noiembrie 2020, i-a pus viața în pericol medicului Cătălin Denciu.

Cătălin Denciu a fost transportat ulterior la Spitalul Militar al Reginei Astrid din Belgia cu arsuri grave. El avea arsuri de gradul doi și trei peste 70% din corpul său. Din cauza gravității arsurilor sale, a fost plasat într-o comă artificială timp de trei săptămâni, iar în spitalul belgian a stat aproape 6 luni, fiind externat la începutul acestei luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel