Migrenă vestibulară, posibil tratament

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dureri de cap, migrene
Dureri de cap, migrene

Migrena vestibulară, diagnosticată atunci când apare vertij în timpul unei dureri de cap sau cu puțin timp înainte sau după una, nu are încă tratament.

Migrena vestibulară. Cercetătorii analizează o nouă aplicație a unui tratament existent care ar putea fi o soluție pentru migrena vestibulară. Aceasta "este adesea diagnosticată atunci când apare vertij în timpul unei dureri de cap a migrenei, sau cu puțin timp înainte sau după una. Încă nu este clar ceea ce provoacă migrenă vestibulară. (...) Opțiunile de tratament pentru migrena vestibulară sunt extrem de limitate, astfel că tratamentul actual este axat în principal pe reducerea frecvenței atacurilor de migrenă", potrivit Harvard Health Publishing.

Tratamentul, numit VNS noninvaziv (nVNS), prespune plasarea unui dispozitiv mic de mână deasupra gâtului, pentru a elibera un scurt impuls electric care activează nervul vag. Nervul vag este un nerv lung care coboară din trunchiul creierului prin gât și reglează toate organele din corp, inclusiv ritmul cardiac, motilitatea intestinului și starea de spirit. Stimularea electrică a acestui nerv este folosită atât pentru epilepsie cât și pentru depresie. Și există dovezi că nVNS poate trata în mod eficient cefaleea migrenei, precum și vertijul care nu este asociat cu migrenă.

Cercetătorii au testat dacă nVNS ar putea fi utilizat pentru a trata simptomele vertijului la pacienții cu migrenă. Studiul a descoperit că 13 din 14 pacienți cu migrenă care au utilizat nVNS au raportat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor vestibulare apărute în timpul unui atac de migrenă. Singurul efect secundar: o ușoară senzație de remorcare pe gât în timpul pulsului electric. Aceste rezultate sunt în concordanță cu mai multe studii anterioare care demonstrează că nVNS este sigur. Este important de menționat că nu a fost inclus în acest studiu un grup de control, deci nu este clar în ce măsură ameliorarea vestibulară s-a datorat nVNS în sine, sau unei combinații de nVNS și un efect placebo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel