Migrenele, ce le poate declanșa

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Dureri de cap, migrene
Dureri de cap, migrene

Migrenele sunt cele dureri de cap intense, care pulsează, uneori vin cu senzație de greață și chiar vărsături. Specialiștii au descoperit câțiva factori care le pot declanșa.

Simptomele migrenei sunt dureri de cap de intensitate mare. Persoanele care suferă de migrene știu cât de dure pot fi aceste dureri. Și mai rău este faptul că nu poți ști niciodată când se va declanșa una. Totuși, câteva lucruri sunt cunoscute că ar avea calitatea de a declanșa migrenele, potrivit webmd.com.

Computerul este unul dintre aceste lucruri. Să stai la calculator vreme îndelungată poate declanșa o migrenă și poate face să simți tensiune acumulată. Asta se întâmplă mai ales în cazul în care aveți un monitor cu rezoluție slabă, care solicită ochii mai mult.

Puteți folosi un ecran de protecție și să vă asigurați că nu reflectă lumina din ecran.

Și poziția corpului e importantă. O poziție corectă va pune mai puțină greutate și tensiune pe gât și umeri. Din când în când, ridicați-vă de la calculator și faceți câțiva pași, mutați-vă privirea la distanță. E un exercițiu care vă ajută să reduceți tensiunea acumulată.

Lumină, zgomot, mâncare, toate pot declanșa migrena

Sensibilitatea la lumina strălucitoare se numește fotofobie. Lumina fluorescentă sau care pâlpâie poate declanșa o migrenă. Specialiștii spun că irită celulele nervoase din creier.
Când vă aflați afară, lumina soarelui care reflectă zăpada sau apa sau apare brusc din nori poate declanșa, de asemenea, o migrenă. Ochelari de soare cu lentile polarizate pot ajuta la diminuarea strălucirii.

Stresul este foarte prezent în viața noastră și deseori este factorul care declanșează o migrenă. Puteți estompa stresul cu o alimentație sănătoasă, echilibrată, exerciții izice, somn suficient, yoga, meditație. De asemenea, încercați să evitați situațiile stresante, sau ascultați muzică relaxantă.

Zgomotele puternice sau enervante pot fi declanșatoare de migrene, pentru că acestea cresc nivelul de stres. Puteți purta căști, în care să ascultați muzica preferată, în schimb. 

Ce mâncați și beți poate, de asemenea, să declanșeze o migrenă. Alcoolul, mâncarea chinezească, vinul roșu, pot fi factori care să ducă la dureri de cap. Dacă nu sunteți siguri, încercați să notați ce mâncați, iar apoi să vedeți când apar durerile de cap. Dacă există vreo asociere cu un anume tip de mâncare, evitați-l.

Și să săriți peste mese poate declanșa o migrenă, sau să nu beți suficiente lichide. De asemenea, nu mai beți cafeaua pe tomacul gol.

Vremea poate înrăutăți starea

Puțină lume crede, dar și vremea poate declanșa o migrenă. Atunci când se schimbă umiditatea sau presiunea atmosferică, pot să înceapă durerile de cap. Acestea produc schimbări în organism care duc la migrene, iar frigul extrem, vântul puternic sau furtunile le pot înrăutăți.

Fumatul poate fi, de asemenea, un declanșator al migrenelor. Nicotina afectează creierul, în sensul că îi poate încetini activitatea, iar asta poate declanșa dureri de cap. Și fumatul pasiv are același efect.

Schimbarea unor obiceiuri pot duce la dureri de cap. Specialiștii spun că atunci când ieșiți din rutină este posibil să apară durerile de cap. De exemplu, să beți mai multă sau mai puțină cafea decât obișnuiți, sau să dormiți mai mult sau mai puțin decât în mod obișnuit.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel