Mii de îmbolnăviri cu febra Dengue în India. Autoritățile au raportat o creștere a populației de țânțari

Adisa Codruț / 12 aug 2021 / 17:48
Țânțarii transmit virusul Dengue
Țânțarii transmit virusul Dengue

Peste 17.000 de cazuri cu febra Dengue au fost raportate în India.

Numărul persoanelor infectate cu virusul care provoacă febra dengue a crescut la peste 17.000 până în prezent în acest an în Sri Lanka, ţară în care au fost consemnate şapte decese din această cauză, au anunţat joi autorităţile sanitare. Peste 300 de cazuri de febră dengue au fost raportate recent, peste 90 dintre acestea în Colombo.

Autorităţile sanitare au precizat că există o creştere a populaţiei de ţânţari, avertizând cu privire la riscul ca febra dengue să se răspândească în continuare în zilele următoare, în special în zonele urbane şi semi-urbane. 
Ar trebui acordată o atenţie specială prevenirii răspândirii dengue din cauza unui risc crescut de răspândire a bolii transmisă de ţânţari în perioada ploilor musonice, au indicat autorităţile.

Conform datelor oficiale, în luna aprilie a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de dengue, fiind consemnate 1.860 de infecţii. Experţii din domeniul sanitar au îndemnat populaţia să solicite servicii medicale imediate în cazul în care prezintă febră mare, vărsături, dureri abdominale sau ameţeli, acestea numărându-se printre simptomele febrei dengue, arată Agerpres.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy