Miliardarul Elon Musk, la un pas să vindece persoanele paralizate

Dana Lascu / 15 iun 2020 / 14:53
Bolile care îți distrug creierul
Bolile care îți distrug creierul

Elon Musk a anunțat, într-un interviu, că într-un an ar putea lansa un dispozitiv tip cip care va vindeca persoanele paralizate înlocuind circuitele neuronale afectate de epilepsie, AVC sau alte afecțiuni. 

Excentricul miliardar Elon Musk, patronul Tesla, a spus că implantarea în creierul uman a unui cip la care lucrează cercetătorii de la firma sa NeuraLink va permite oamenilor paralizați să meargă din nou. Noul dispozitiv va ajuta la îmbunătățirea vederii, a forței și va repara alte leziuni la creier.

Musk, care are 48 de ani, a declarat, într-un interviu pentru Newsthink, că „Dispozitivul va fi implantat în craniu. (...) Firele de electrozi ar fi introduse cu atenție în creier și nu vei ști că cineva le are. Ele pot interfața oriunde în creier. În principiu, cip-ul poate repara aproape orice este greșit cu creierul și poate restabili funcționalitatea membrelor. (...) Oamenii se pot plimba și pot fi normali - poate ceva mai bine chiar”.

El a adăugat că „dispozitivul funcționează deja și are cu diametrul de aproximativ 2,5 centimetri. Are o baterie, blue tooth și un încărcător, iar electrozii sunt introduși în creier de către un robot. Poate ajuta cu o serie de leziuni cerebrale, de la epilepsie la accident vascular cerebral, și controlul muscular, și memoria, și vederea. E un substitut pentru circuitele neuronale care sunt stricate”, a explicat Musk în interviul acordat Newsthink. 

Interviul integral poate fi urmărit aici: 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy