Ministrul Educației: Peste 55.000 elevi cu vârsta între 16 și 18 ani s-au vaccinat contra COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Foto: Crișan Andreescu
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Foto: Crișan Andreescu

Peste 55.000 de elevi cu vârsta de 16, 17 și 18 ani s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat că cei mai mulți dintre cei peste 55.000 elevi care s-au vaccinat contra COVID-19 sunt de fapt elevi din clasele a XII-a, care vor să nu pericliteze prezența la examenul de bacalaureat.

„În urmă cu câteva zile aveam peste 55.000 elevi cu vârsta de 16, 17, 18 ani vaccinați. Aveam 13.000 elevi cu vârsta de 16 ani, 17.000 elevi cu vârsta de 17 ani și 25.000 elevi cu vârsta de 18 ani. Deci foarte mulți elevi de clasa a XII-a care doresc să nu aibă emoții din perspectiva sanitară la examenul de bacalaureat au preferat să se vaccineze, pentru a fi siguri că nu vor întâmpina dificultăți la unul dintre cele mai importante examene din viața lor”, a declarat, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a adăugat că se are în vedere organizarea unor caravane de vaccinare, în special în mediul rural, unde rata de imunizare în rândul cadrelor didactice ar putea fi mai mică decât în mediul urban.

„Este foarte probabil să vedem o rată de vaccinare mai scăzută în mediul rural. Acolo este nevoie de acțiuni de genul caravanei vaccinării. În universități, după modelul universităților de medicină și farmacie care au organizat maraton al vaccinării, sunt convins că cele mai multe universități din țară au în vedere organizarea unor centre de vaccinare înainte de începerea cursurilor universitare”, a spus el.

Potrivit lui Cîmpeanu, peste 2,7 milioane elevi din cei 2,934 milioane participă fizic la cursuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel