Ministrul Sănătăţii despre finanțarea spitalelor: „Trebuie rediscutată"

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni, 3 iunie, că trebuie rediscutată modalitatea de finanţare a spitalelor. Oficialul vorbește despre penalizarea unora.

Ministru, finanțare, spitale. „Modalitatea de finanţare (n.r. - a spitalelor) trebuie rediscutată şi a apărut această dorinţă a noastră tocmai pentru a putea premia pe cei care îşi fac treaba şi a-i penaliza pe cei care nu obţin rezultatele aşteptate. Până la urmă, ne interesează pacientul şi dacă pentru pacient obţii rezultate vei fi finanţat corespunzător, dacă nu ... Există discuţii şi există mai mulţi indicatori pe care o să îi luăm în considerare. Nu se pune problema nici a închiderii unor spitale, nici a lipsei finanţării, dar trebuie totuşi să scoatem în evidenţă pe cei care obţin rezultate puţine", a declarat luni, 3 iunie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Potrivit demnitarului, se va discuta introducerea unor indicat în baza cărora să se facă evaluarea. Dintre aceștia amintim: numărul de pacienţi trataţi într-o clinică, numărul de pacienţi amelioraţi, care sunt vindecaţi în funcţie de tratamentul administrat, numărul de pacienţi cuprinşi în programele naţionale.

Declarațiile au fost făcute de oficial luni, 3 iunie, la Forumul Industriei Farmaceutice 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel