Moarte asistată - prima pacientă din Australia aflată în stadiu final a încetat din viață

Angela Sabău |
Data publicării:
Cruce
Cruce

Prima pacientă afltă în stadiu final a încetat din viață, beneficiind de legea morții asistate, în Australia. Femeia suferea de cancer metastazat și avea dureri insuportabile.

O femeie de 61 de ani este prima pacientă din Australia care a murit în condițiile legii morții asistate.

Kerry Robertson a murit în iulie, la trei luni după ce a încetat tratamentul pentru cancerul de sân metastazic, a declarat duminică grupul de sprijin Go Gentle Australia, citează medicalxpress.com.

Statul Victoria a adoptat o lege în 2017 pentru legalizarea practicii, care a intrat în vigoare în luna iunie. Celelalte state sunt acum așteptate să acționeze.

Robertson, care și-a încheiat viața în sud-estul orașului Bendigo, a fost diagnosticată cu cancer de sân în 2010 - care apoi s-a răspândit în oase, plămâni, creier și ficat.

Ea a decis să înceteze tratamentul în martie, când efectele secundare ale chimioterapiei nu mai erau gestionabile și a luat medicamente pentru a-și pune capăt vieții, după un proces de aprobare de 26 de zile, a declarat o asociație de caritate.

„A fost rapid, a fost gata să plece. Corpul ei a colapsat și a avut dureri incredibile. Avea dureri de multă vreme”, a spus fiica ei Jacqui într-o declarație.

Eutanasia a fost legală anterior pe teritoriul de nord al Australiei, dar aceste legi au fost schimbate într-o acțiune controversată de guvernul federal în 1997.

 

 

Sursa: AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel