MOBILIZARE record pentru donarea de sânge! Se întâmplă în România

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 300 de cadre medicale şi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani vor dona sânge, în cadrul celei mai mari campanii de donare demarată de unitatea medicală, sub titlul "Sănătatea pentru sănătate".

"Ne-am adunat în jur de 300 de colegi să ajutăm şi să donăm. Nu ştiu dacă toţi 300 vor fi compatibili pentru a dona, însă cel puţin 250 de colegi vor dona. Noi sperăm ca unii dintre ei să devină donatori permanenţi. Având în vedere că în ultimul timp sunt foarte multe accidente, este nevoie mare de acest sânge, iar noi vom răspunde prezent de fiecare dată când e nevoie", a declarat managerul Spitalului Judeţean, Constantin Mândrilă.

Mobilizare masivă pentru donare de sânge

Potrivit acestuia, donarea de sânge se va face conform unui grafic stabilit împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea. În fiecare zi vor dona cel puţin 10 angajaţi ai spitalului, astfel încât până la Crăciun să doneze cu toţii.

În urma unui apel al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, mai multe instituţii din judeţ s-au mobilizat pentru a dona sânge. În ultimele săptămâni, la CTS Vrancea s-a înregistrat un record de donatori de sânge, cu vârfuri de peste 50 de donatori pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel