Modificări ale mirosului și gustului, indicii timpurii ale răspândirii COVID în comunitate

Florina Pop |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Cercetătorii susțin că modificări ale mirosului și gustului ar fi semne timpurii ale infecției COVID.

John Hayes, profesor la Universitatea din Pennsylvania, SUA, spune că studiul din care a făcut parte sugerează că o creștere a incidenței modificării bruște a mirosului și a gustului în populația generală poate indica faptul că COVID-19 se răspândește. ”Aceste cunoștințe ar putea ajuta factorii de decizie să ia măsuri importante la nivel local, fie pentru a prinde noi focare mai devreme , sau în ghidarea relaxării blocajelor locale, având în vedere impactul puternic al blocării asupra activităților economice și sociale”, consider cercetătorul.

Echipa din care a făcut parte a analizat datele care au fost colectate în perioada 7 aprilie - 14 mai 2020, deși încă se mai adună date. Cercetătorii au inclus și date de la guvernul francez - care începând cu 7 mai 2020, a clasificat diferite zone geografice ale țării drept roșu (zone cu o circulație mai mare a virusului) sau verde, în funcție de prevalența COVID-19.

Cercetătorii au comparat datele din Franța cu cele din Italia și Regatul Unit. Au observat că modificările mirosului și gustului au fost mai bine corelate cu numărul de internări COVID-19 în spitale decât indicatorii guvernamentali.

Oamenii de știință mai precizează că debutul schimbărilor mirosului/gustului a apărut la patru zile după implementarea măsurilor de blocare, în primele zile după infecția cu COVID. Aceștia mai amintesc că autoraportarea modificărilor mirosului și gustului sunt strâns asociate cu supraîncărcarea în spital și sunt markeri timpurii ai răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel