Sare, gust sărat mult timp în gură? Motivele

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
În mâncăruri, sare poate fi înlocuită și cu condimente
În mâncăruri, sare poate fi înlocuită și cu condimente

Sare, gust sărat. Medicul Howard LeWine, redactor șef al publicației Harvard Men's Health Watch, spune că gustul sărat s-ar datora mai multor motive.

Sare, gust sărat. „Gustul sărat poate fi datorat faptului că mugurii gustativi devin mai sensibili la sare - adesea un efect secundar al medicamentelor - sau unei concentrație mai mare de sare în salivă, ceea ce se poate întâmpla dacă sunteți deshidratat", precizează medicul Howard LeWine, redactor șef al publicației Harvard Men's Health Watch, potrivit health.harvard.edu.

Afirmația vine în contextul în care un cititor l-a întrebat care ar fi motivul pentru care, de câteva luni bune, are un gust sărat. Specialistul amintește și alte cauze: lacrimile excesive care se scurg din pleoapele inferioare prin canalele lacrimale în nas și în spatele gâtului, o boală a glandelor salivare care poate duce la scăderea producției de salivă și la un gust sărat, respectiv un reflux de acid care cauzează adesea un gust acru, amar sau sărat în gură.

Primul gând al expertului a fost să-i recomande să bea mai multă apă decât de obicei. Apoi, dacă gustul sărat persistă, o vizită la medic ar fi cea mai bună soluție. Acesta ar putea schimba unul dintre medicamentele prescrise dacă pastilele ar fi cauza gustului sărat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel