Recomandarea specialiștilor: mai picant și mai puțin sărat

Angela Sabău |
Data publicării:
Consumul prea mare de sare poate fi dăunător
Consumul prea mare de sare poate fi dăunător

Sarea poate fi înlocuită cu alte condimente. Nu vor înlocui gustul, dar cu siguranță vor exercita influență asupra aceleiași zone a creierului, păcălindu-l. Cel puțin asta susțin cercetătorii. 

Un mic truc pentru a scădea consumul de sare este dezvăluit într-un studiu publicat în revista Hypertension. Potrivit datelor, adăugând un mic supliment de condimente alimentelor dvs. vă poate ajuta să consumați mai puțină sare.

O dietă sărată poate ridica riscul de hipertensiune arterială, crescând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, citează Harvard Healthy Publishing.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii chinezi au recrutat 606 de persoane și au stabilit preferințele acestora pentru alimentele sărate și condimentate, parțial întrebând cât de des au mâncat alimente cum ar fi carnea de porc sarată și varza chinezească gătită.

Ei au descoperit că oamenii care se bucură de alimente picante (în special ardei iute), au mâncat mai puțin sare și au avut tensiune arterială mai mică decât cei care preferă alimente mai puțin condimentate.

Cercetătorii au folosit, de asemenea, teste de imagistica pentru a se uita la două regiuni ale creierului voluntarilor, regiuni despre care se știe că sunt implicate în percepția gustului. Ei au mai descoperit că zonele stimulate de sare și condimente s-au suprapus, iar acest condiment sporește activitatea creierului în zonele activate de sare.

Constatările sugerează că gătitul cu puțin condiment suplimentar vă poate ajuta să utilizați mai puțin sare. După cum afirmă autorii, adăugarea treptată a unor cantități mici de condimente la alimente poate să vă ajute sănătatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel