Recomandarea specialiștilor: mai picant și mai puțin sărat
Sarea poate fi înlocuită cu alte condimente. Nu vor înlocui gustul, dar cu siguranță vor exercita influență asupra aceleiași zone a creierului, păcălindu-l. Cel puțin asta susțin...
Un mic truc pentru a scădea consumul de sare este dezvăluit într-un studiu publicat în revista Hypertension. Potrivit datelor, adăugând un mic supliment de condimente alimentelor dvs. vă poate ajuta să consumați mai puțină sare.
O dietă sărată poate ridica riscul de hipertensiune arterială, crescând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, citează Harvard Healthy Publishing.
Pentru realizarea studiului, cercetătorii chinezi au recrutat 606 de persoane și au stabilit preferințele acestora pentru alimentele sărate și condimentate, parțial întrebând cât de des au mâncat alimente cum ar fi carnea de porc sarată și varza chinezească gătită.
Ei au descoperit că oamenii care se bucură de alimente picante (în special ardei iute), au mâncat mai puțin sare și au avut tensiune arterială mai mică decât cei care preferă alimente mai puțin condimentate.
Cercetătorii au folosit, de asemenea, teste de imagistica pentru a se uita la două regiuni ale creierului voluntarilor, regiuni despre care se știe că sunt implicate în percepția gustului. Ei au mai descoperit că zonele stimulate de sare și condimente s-au suprapus, iar acest condiment sporește activitatea creierului în zonele activate de sare.
Constatările sugerează că gătitul cu puțin condiment suplimentar vă poate ajuta să utilizați mai puțin sare. După cum afirmă autorii, adăugarea treptată a unor cantități mici de condimente la alimente poate să vă ajute sănătatea.
-
Consumul de ciuperci, beneficii și riscuri majore în sezonul de toamnă28.10.2025, 15:47
-
-
Ce trebuie să știi despre exsudatul faringian. Dr. Mihai Craiu, lămuriri28.10.2025, 14:20
-
-
Cine e Ștefania Szabo, medicul găsit decedat la 37 de ani28.10.2025, 13:06
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
