Motive pentru care îți cade părul. Ce greșeli să eviți

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Părul creț se usucă și se deteriorează mai repede
Părul creț se usucă și se deteriorează mai repede

Căderea părului este o problemă extrem de serioasă, care, pe lângă latura estetică, poate ascunde și o serie de probleme medicale.

Este firesc să te confrunți cu subțierea părului odată cu vârsta. Factori precum schimbările hormonale, medicamente, stresul și schimbările din alimentație  pot juca un rol important în căderea părului (la fel  și genetica). Modul în care alegeți să vă coafați părul și produsele pe care le folosiți pot avea chiar și un impact asupra densității părului. 

"Subțierea părului se referă la căderea minoră sau moderată a părului", a declarat pentru SHEFinds.com Dr. Ailynne Marie Vergara-Wijangco, dermatolog clinician și cercetător la ThankYourskin.com. "Spre deosebire de căderea generalizată a părului, subțierea părului nu provoacă neapărat chelie. Cu toate acestea, dă  aspectul unor pete de păr mai subțiri pe cap. Subțierea părului se produce treptat, ceea ce înseamnă că ai timp să identifici cauzele și să îți dai seama de cele mai bune măsuri de tratament."

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), este normal să pierzi între 50 și 100 de fire de păr pe zi. Mai mult decât atât înseamnă că s-ar putea să pierzi mai mult decât ar trebui. Identificarea unora dintre cele mai mari greșeli pe care ai putea să le faci cu părul tău te poate ajuta să-ți salvezi podoaba capilară. Aceastea sunt cele mai mari greșeli pe care le poți face dacă ți s-a rărit părul, potrivit Dr. Vergara-Wijangco.

Pentru că nu există o singură cauză a subțierii părului, este greu de identificat un singur vinovat pe care să te concentrezi. Dr. Vergara-Wijangco spune că există cinci obiceiuri de stil de viață care contribuie în mod esențial la subțierea părului. Acestea includ: 

1. Tratarea excesivă a părului. Aceasta include tratamentele de colorare, permanentele, nuanțatoarele și altele. 

2. Utilizarea de produse de păr dure, cum ar fi spray-urile și gelurile de păr cu fixare extremă. 

3. Purtarea părului prea strâns. Acest lucru vă poate trage părul și îl poate rupe din foliculi, cauzând subșierea.

4. Nu aveți suficient fier, acid folic și alte minerale în alimentația dumneavoastră. Toate acestea ajută foliculii să producă păr în mod natural.

5. Experimentarea unui stres necontrolat. Stresul este legat de o creștere a hormonilor precum cortizolul. Prea mulți hormoni de stres pot ucide firele noi de păr care încearcă să crească din foliculii de păr.

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel