Mucusul intestinal și legătura neașteptată cu boli ca Parkinson și Alzheimer

Florina Pop |
Data publicării:
Creier
Creier

O analiză a 133 de studii, efectuată de specialiști de la Royal Melbourne Institute of Tehnology, arată că schimbări în mucusul intestinal ar exacerba simptomele unor boli neurologice.

”Mucusul este un strat protector critic care ajută la echilibrarea bacteriilor bune și rele din intestinul tău, dar ai nevoie doar de cantitatea corectă - nu prea puțin și nu prea mult”, a spus profesorul Elisa Hill-Yardin de la Royal Melbourne Institute of Tehnology (RMIT), Australia. Se știa în lumea științifică că modificări la nivelul mucusului intestinal afectează echilibrul bacteriilor din intestin, dar nimeni nu a făcut legătura între mucusul intestinal și creier.

Recenzia australienilor susține că persoanele cu autism, boala Parkinson, Alzheimer și scleroză multiplă au diferite tipuri de bacterii în mucusul lor intestinal în comparație cu oamenii sănătoși și diferite cantitățile de bacterii bune și rele. ”Dacă putem înțelege rolul pe care îl joacă mucusul intestinal în bolile creierului, putem încerca să dezvoltăm tratamente care valorifică această parte precisă a axei intestin-creier”, a mai spus cercetătoarea, conform medicalxpress.

Studiul despre conexiunea creier-intestin a fost publicat în Frontiers în Cellbi and Infection Microbiology. Poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel