Muzica, terapie pentru Alzheimer. O fostă balerină cu demență, VIDEO emoționant cu muzica din Lacul Lebedelor

Dana Lascu / 09 noi 2020 / 16:21
Balerina Marta C Gonzalez
Balerina Marta C Gonzalez

Un video emiționat este viral, astăzi, pe internet: Marta C Gonzalez, o fostă primă balerină la New York în anii '60, și care avea Alzheimer, își reamintește coregrafia din Lacul Lebedelor și dansează din scaunul cu rotile. 

Filmul a fost realizat anul trecut, cu ceva timp înainte ca Marta C Gonzalez, o fostă primă balerină la Opera din New York în anii '60, și care avea Alzheimer, să moară.

La un an de la dispariția ei, celebrul actor Antonio Banderas a distribuit clipul publicat de Asociacion Musica para Despertar, o organizație caritabilă spaniolă care folosește muzica pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu demență, pentru a le îmbunătăți starea de spirit și memoria, printre altele.  

Clipul o prezintă Marta C Gonzalez, care a murit în 2019, ascultând Lacul lebedelor lui Ceaikovski - pe care o dansase în tinerețe, în anii 1960.

Deși vizibil afectată de demență, în doar cteva clipe fosta mare balerină începe să-și miște brațele cu aceleași gesturi fine pe care le făcea în tinerețe pe scenă. Își reamintește perfect coregrafia pe care o executase pe marile scene ale lunii cu peste 50 de ani în urmă. 

 

 

Actorul Antonio Banderas a distribuit clipul pe pagina sa de Facebook, scriind că speră că videoclipul va servi drept „o binemeritată recunoaștere a artei și pasiunii” fostei balerine.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy