Nanoroboții, tratament pentru cancer. Tumorile, micșorate semnificativ

Irina Constantin |
Data publicării:

Cercetătorii Universităţii de Stat din Arizona şi Centrului Naţional pentru Nanoştiinţă şi Tehnologie al Academiei chineze de Ştiinţe au făcut un nou experiment pentru tratarea cancerului. 

Oamenii de știință au injectat nanoroboţi în fluxul sanguin al şoarecilor. Nanoroboții au vizat vasele de sânge din jurul tumorilor canceroase, injectând medicamente pentru oprirea fluxului sanguin către acestea. Nanoroboţii profilaţi potrivit ADN-ului au demonstrat că pot trimite cu precizie cantităţi mici de medicamente. Acum, rămâne o provocare importantă: trimiterea unui nanorobot într-un anumit loc al corpului, în contextul vitezei şi frecvenţei fluxului sanguin.

Tratamentul a fost un succes. Tumorile s-au diminuat semnificativ. Cercetătorii analizează posibilitatea folosirii nanoroboţilor şi pentru alte probleme de sănătate.

Nanoroboţii au dimensiuni cuprinse între 0,1 şi 10 microni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel