Normalizează-ți metabolismul pentru a pierde în greutate. Urmează aceste cinci sfaturi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Normalizează-ți metabolismul pentru a pierde în greutate. Foto: Freepick@dimaberlin
Normalizează-ți metabolismul pentru a pierde în greutate. Foto: Freepick@dimaberlin

Normalizează-ți metabolismul dacă vrei să fii sănătos și să ajungi la silueta mult visată.

Nu este un secret pentru nimeni că metabolismul joacă un rol important în funcționarea corpului nostru. Funcționarea inimii, a ficatului, a rinichilor, a plămânilor, a sistemului nervos depinde de aceasta.

Unele persoane, care au un metabolism accelerat, mănâncă și nu se îngrașă. Metabolismul merită o atenție deosebită, deoarece este energia de care oamenii au nevoie pentru o existență confortabilă. 

Cele 6 alimente pe care nu ar trebui să le consumi dacă ai probleme cu inima. Îți agravează boala și îngustează vasele de sânge

Aspectul unei persoane și starea sănătății sale depind de viteza și stabilitatea metabolismului. Dacă vorbim de slăbire și frumusețe, atunci un metabolism accelerat este capabil să proceseze cu ușurință toate alimentele consumate fără a le depozita în rezerve de grăsime. Când vine vorba despre sănătate, metabolismul determină cât de repede primesc celulele organismului nutrienții necesari. De asemenea, afectează funcționarea inimii, ficatului și a sistemului nervos.

Cel mai adesea, oamenii se străduiesc să-și normalizeze metabolismul, conducându-se într-un cadru strict de diete și antrenamente epuizante. Dar acest lucru nu ajută, ci  îi împiedică munca.  

Cauza tulburării metabolice

În primul rând, trebuie să înțelegi cu ce sunt asociate tulburările metabolice. De regulă, destabilizarea metabolismului poate fi cauzată de predispoziția ereditară. Cu toate acestea, există o serie de motive care duc la o încetinire a proceselor. Acestea includ, de exemplu, malnutriția. Un exces zilnic de aport caloric cu 5% duce la acumularea a cinci kilograme de țesut adipos pe an.

Cele două băuturi care ne macină creierul. Cresc riscul de a dezvolta Alzheimer. Au efecte devastatoare

Tulburările metabolice pot fi cauzate atât de un exces, cât și de o lipsă de nutrienți în organism, care afectează  funcționarea organelor interne și productivitatea acestora. Dacă dieta este dominată de alimente grase, atunci există o supraabundență de nutrienți.

Respectarea excesivă a diverselor diete duce la un dezavantaj, mai ales dacă dietele au fost alese independent, fără prescripție medicală. Dietele pot afecta rata metabolică și pot provoca, de asemenea, alergii alimentare, ducând organismul într-o stare de stres. Dar există o serie de instrumente care pot stimula procesele metabolice.

Cum se normalizează metabolismul?

În primul rând, ai nevoie de oxigen. Aerul proaspăt ajută la activarea proceselor metabolice, la activitatea creierului și a întregului sistem cardiovascular. Oxigenul este un participant necesar în multe procese. 

Cinci lucruri pe care trebuie să le faci înainte de 30 de ani dacă vrei să fii sănătos la bătrânețe

O plimbare zilnică de o oră îmbunătățește, de asemenea, metabolismul, reglează nivelul hormonilor și, în general, crește imunitatea. Mersul pe jos poate ajuta la reglarea glicemiei. În acest caz funcționează trei plimbări de 15 minute pe zi, după mese. Aproximativ 10 minute de mers rapid îmbunătățesc starea de spirit timp de două ore. Dacă nu ai mai făcut 10.000 de pași pe zi înainte, începe cu mai puțini.

În al doilea rând, trebuie să acorzi atenție calității somnului, care poate fi îmbunătățită respectând câteva reguli. Pentru ca organismul să producă hormonul de somn melatonină, o persoană trebuie să doarmă până la opt ore.

Melatonina promovează producția de hormon de creștere, are un efect anti-îmbătrânire și anti-stres, ajută la creșterea masei musculare și, de asemenea, ajută la reducerea cantității totale de grăsime din organism. Hormonul somnului ajuta la producerea de leptină și grelină: acești hormoni sunt responsabili pentru senzația de sațietate și foame. O persoană somnoroasă este mai predispusă la supraalimentare.

Laptele de capră: 8 beneficii pe care nu le-ai știut. Scade tensiunea și colesterolul, te ajută să slăbești și luptă cu depresia

Nu uita să ventilezi camera înainte de a merge la culcare și, de asemenea, asigură-te că nu există surse de lumină în cameră. Creierul este capabil să se odihnească doar atunci când camera este întunecată și nu există factori iritanți. 

În al treilea rând, consumă vitamine și minerale. Este întotdeauna necesar să se mențină un echilibru între aportul diferitelor substanțe, deoarece de-a lungul anilor, procesele din organism încep treptat să încetinească. O dietă monotonă în timp duce la lipsa anumitor vitamine și minerale. Prin urmare, se recomandă consumul de legume și fructe de sezon și nu uita de diferitele tipuri de cereale.

Vitaminele B vor veni în salvarea sistemului nervos. De exemplu, B1 se găsește în ficat, gălbenușuri de ou, carne și pește. Vitamina C, care se găsește în citrice, coacăze negre, ardei gras, kiwi. În plus, organismul poate fi susținut de suplimente alimentare. 

În al patrulea rând, bea apă curată. Cantitatea de apă pe care o bem pe zi ne afectează în mod direct sănătatea. Apa este esențială pentru articulații, deoarece acționează ca un lubrifiant, reduce durerea și protejează împotriva uzurii. 

Principiul principal al consumului de lichide este să bei când ai chef. Este corect să bei apă la temperatura camerei, în înghițituri, în timpul zilei, deoarece acest lucru va menține  echilibrul apei.  

Patru alimente sănătoase și neobișnuite îți vor diversifica dieta

În al cincilea rând, minimizează stresul. El este cel care este capabil să influențeze toate procesele din organism. Pentru a preveni o stare de stres, trebuie să folosești tehnicile de respirație, să meditezi, să-ți organizezi optim ziua, să mergi la masaj și reflexoterapie.

Un duș de contrast are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, îmbunătățește termoreglarea și ajută la evitarea durerilor musculare. Începe cu trei secunde pentru fiecare zonă, alternând apă caldă și rece, apoi freacă  corpul cu un prosop dur. Și nu uita că activitatea fizică ajută la reducerea stresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel