NU NEGLIJAȚI - Vitamina C, vitamina D3 și Zinc-ul! Tratamentul pacienților COVID-19, explicat de un medic de la ATI

Dana Lascu / 21 iun 2020 / 14:09
Pacienți cu COVID-19 internați la ATI. Foto: Xinhua Video
Pacienți cu COVID-19 internați la ATI. Foto: Xinhua Video

Dr Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina, explică cu ce medicamente sunt tratați pacienții cu COVID-19.

Dr Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina, descrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ce protocol de tratament se aplică în mod constant pacienților pozitivi cu COVID-19. Iată ce scrie ea: 

„NU NEGLIJAȚI - Vitamina C, vitamina D3 și Zinc-ul. Terapia tuturor pozitivilor constă în anticoagulare. Anticoagulantul este administrat de rutină de italieni, chiar la cei asimptomatici (heparine cu greutate moleculară mică 1 mg / kg c la 12 ore când ai și factori de risc suplimentari) timp de 2 luni.

La cei cu simptome, internați în spital se folosesc antivirale (diferite în funcție de țară).

Azitromicina este preferată de aproape toți medicii, având în vedere și o oarecare acțiune antivirală și antiinflamatorie a acesteia.

Pentru cei cu forme severe, cu afectare bilaterală pulmonară, se asociază la anticoagulant, azitromicină și dexametazonă și anti IL 6 (dacă nivelul este crescut pe analize de sânge) sau anti TNF alfa sau anti IL 1 ...

Alți medici, din SUA, recomandă administrarea de eliquis timp de 3 săptămâni după externare la cei cu forme medii / severe de boală.

ANTICOAGULAREA pare cheia, inclusiv la asimptomatici”, notează medicul primar ATI care lucrează într-un spital care tratează în acest moment exclusiv pacienți COVID. 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy