Nume atipic de copil în SUA. Cum aleg părinții să-și boteze bebelușii

Adisa Codruț / 08 dec 2019 / 20:43
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Un site din State a realizat un topul cu cele mai populare nume de băieți și fete. Printre cele de băieți, un nume arab.

Nume, părinți. Site-ul american BabyCenter face de câțiva ani topuri cu cele mai populare nume de băieți și fete. În clasamentul din acest an, pentru prima dată, Muhammad a devenit unul dintre cele mai populare 10 nume de copii pentru băieți din Statele Unite. Numele a urcat constant pe clasamentul BabyCenter de-a lungul anilor și a intrat pentru prima dată în top 100 în 2013. Acum se află pe locul al 10-lea.

"Familiile musulmane aleg adesea numele Muhammad pentru fiii întâi născuți pentru a onora profetul și a aduce binecuvântări copilului", a spus Linda Murray, editorul șef al site-ului, potrivit CNN.

Cel mai popular nume de băieți este Liam , iar de fete – Sophia. Linda a mai precizat că pentru realizarea topului s-au folosit date de la aproape 600.000 de părinți care au împărtășit numele bebelușului. Numele de origine arabă sunt în creștere, adaugă Linda Murray.

Nume, părinți. Top 10 nume de băieți și fete din SUA:

Băieți - 1) Liam, 2) Jackson, 3) Noah, 4) Aiden, 5) Grayson, 6) Caden, 7) Lucas, 8) Elijah, 9) Oliver, 10) Muhammad.
Fete - 1) Sophia, 2) Olivia, 3) Emma, 4) Ava, 5) Aria, 6) Isabella, 7) Amelia, 8) Mia, 9) Riley, 10) Aaliyah.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy